GameHost33 | Date: Sunday, 03-05-2020, 17:06 | Message # 1 |
Generalissimo
Group: Game Host
Status: Offline
| U osmosmerci se krije 20 glavnih gradova svetskih država.
Ovde možete videti listu svih glavnih gradova --> https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_national_capitals
Vaš zadatak je da pronađete svih 20 gradova, zamenite ih za njihove države i kao u prošloj igri, 20 navedenih država rangirate po broju stanovnika koristeći opet ovaj sajt --> https://www.worldometers.info/geograp....e-world
Kada rangirate 20 država po broju stanovnika, za šifru ćete uzeti one neparne (1, 3, 5, 7, 9, 11, 13, 15, 17, 19).
Jasno, prvo slovo države sa najviše stanovnika daje prvo slovo šifre, prvo slovo devete rangirane države daje peto slovo u šifri i tako do kraja.
Mala pomoć, u osmosmerci se nalazi 5 glavnih gradova država iz Afrike, 4 iz Azije, 4 iz Evrope, 3 iz Severne Amerike, 2 iz Južne Amerike i 2 iz Australije.
Gradovi se u osmosmerci mogu nalaziti u svim pravcima i smerovima, a moguće je da jedno slovo važi za više gradova.
I ovde važi mogućnost provere, možete poslati svih 20 DRŽAVA kada ih zamenite sa gradovima, i ja ću vam napisati da li je tačno ili ne. I ovde je moguće da u osmosmerci zaluta neki grad slučajno, ja bih vam u tom slučaju tražio da pronađete taj grad (ako imate 19 tačnih i 1 netačan) i ako ga zaista ima, dobili biste onaj sa kojim ste ga zamenili.
Ako biste me blefirali i ne biste znali pokazati gde je taj grad u osmosmerci, automatski bi ova igra za vas bila završena i ne biste mogli osvojiti imunitet.
Svi gradovi su napisani na engleskom jeziku, sa onog linka sa wikipedije, a i države kada budete unosili u šifru su takođe na engleskom. Ako se ime sastoji iz više reči u osmosmerci, naravno spojeno je sve u jednu.
Ako se kojim slučajem desi da sam "pojeo" slovo u pisanju glavnih gradova, slobodno pitajte na FB da li je to taj grad možda, ako se pronađe moja greška, biće naravno svi takmičari obavešteni da postoji greška.
Osmosmerka:
|
|
| |
Jason | Date: Monday, 04-05-2020, 20:30 | Message # 2 |
Major general
Group: Users
Status: Offline
| Leo
|
|
| |