GameHost33 | Date: Monday, 06-04-2020, 00:14 | Message # 1 |
Generalissimo
Group: Game Host
Status: Offline
| Igra će se održati u ponedeljak u 21h.
|
|
| |
GameHost33 | Date: Monday, 06-04-2020, 21:00 | Message # 2 |
Generalissimo
| Durmitor i Tara, pred vama je jedan od najtežih izazova u ovoj sezoni, ali i nagrada je vredna toga. Ako pobedite danas, osvojićete imunitet koji može odigrati jako bitnu ulogu u nastavku sezone.
Današnji izazov se sastoji iz četiri dela.
U prvom i najlakšem delu igre dobićete ovde na temi u 21:10h sedam različitih slika. Svaka slika je deo zastave jedne od svetskih država. Vaš zadatak je da pronađete svih sedam zastava (država) i da uđete u sedam kutija (Box 1-7). Šifra za ulazak u kutije je ime država čije su zastave. Slika 1 ne znači nužno šifru za Box 1. Koja slika (država) je šifra za koju kutiju, to ćete morati sami da otkrijete. Ukoliko država ima više od 10 slova, koristite prvih 10 slova imena.
Kada uđete u Box 1-7, pronaći ćete osmosmerku u svakoj kutiji. Na svakoj osmosmerci nalazi se 20 svetskih država. Vaš zadatak je da pronađete svih 20 država, a nakon toga ćete koristeći sajt https://www.worldometers.info/world-population/population-by-country/ da ih rangirate po broju stanovnika sa podacima sa linka koji je okačen. Kada rangirate svih 20 država (na 1. ona sa najviše stanovnika, a na 20. ona sa najmanje stanovnika), dobićete šifru za narednu kutiju. U šifru ulazi prvo slovo država rangiranih na neparnim pozicijama (1-3-5-7-9-11-13-15-17-19). Znači ako je na poziciji jedan Japan, onda je prvo slovo šifre J. Ako je na petom mestu po rangiranju Brazil, onda je treće slovo u šifri B. Ako je na 17. mestu San Marino, onda je deveto slovo u šifri S.
Rešenje osmosmerke u Box 1 daje šifru za Box 11. Rešenje osmosmerke u Box 2 daje šifru za Box 22, itd...
Kada uđete u kutije sa dvocifrenim brojevima (11, 22, 33...) pronaći ćete novih 7 osmosmerki. Ovaj put će u njima biti 20 glavnih gradova svih svetskih država. Kada pronađete sve glavne gradove, po istom principu kao na prethodnom nivou, rangiraćete ih po broju stanovnika, samo ćete koristiti rangiranje sa wikipedije i to sa ovog linka:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_national_capitals_by_population
Opet važi princip neparnih brojeva, sve je potpuno isto kao na prethodnom nivou, koristite prvo slovo imena neparnih po rangiranju. Rešenje osmosmerke iz kutije 11 daje šifru za kutiju 111, kutija 33 daje šifru za kutiju 333, itd.
U svakoj od kutija sa trocifrenim brojevima, nalazi se broj ili slovo. Ukupno ima 5 brojeva i 2 slova. Kada otključate sve kutije, pronaći ćete sve što vam treba. Trebate sve znakove da iskoristite i "razbijete" šifru za kutiju "Poslednji nivo". Prvi i poslednji znak šifre je slovo, a između toga su brojevi.
Prvo pleme (član plemena) koje ostavi komentar u temi "Poslednji nivo" osvaja imunitet.
Takođe, neophodno je da svaku kutiji koju otključate (21 kutija ukupno) čekirate tj. ostavite komentar u njoj. Ukoliko to ne uradite, imunitet vam neće pripasti dok god sve kutije ne budu čekirane.
Bitni podaci:
-Svi nazivi u šiframa i osmosmerkama su na ENGLESKOM jeziku. Znači šifra ili ime u osmosmerci nije Srbija nego Serbia, nije Holandija nego Netherlands i slično...
-Neke države i gradovi imaju više zvaničnih imena. Npr. afričku državu "Swaziland" možemo pronaći i pod imenom "Eswatini", azijsku državu "East Timor" možete pronaći i kao "Timor Leste" tako da obratite pažnju jer oba naziva su ispravna i moguće je da vam promakne zbog toga. Postoji nekoliko svetskih država koje imaju dva zvanična naziva.
-Moguće je da se gradovi ili države nalaze u više različitih osmosmerki (npr. Serbia da bude i u osmosmerci u Box 2, ali i u onoj u Box 6), ali naravno u jednoj osmosmerci može biti samo jednom.
-U osmosmerkama države/gradovi mogu biti pozicionirani dijagonalno, horizontalno i vertikalno, u oba pravca.
-Jedno slovo u osmosmerci važi samo za jednu reč. Znači ako ste pronašli npr. "France", niti jedno od tih slova se ne može koristiti za neku drugu reč.
-Ukoliko se grad ili država sastoji iz više imena (npr. United States, koristite samo U naravno).
-Ono možda najvažnije, svi imate mogućnost za PROVERU. Kada pronađete svih 20 država, rangirate ih, ali svejedno ne uspete da uđete u narednu kutiju, možete mi poslati sve države koje imate isključivo na poruku ovde na forumu, sa nazivom kutije iz koje se nalaze. Države koje pošaljete moraju biti rangirane od 1-20. Ja ću vam onda reći samo da li je spisak tačan ili ne. (npr. može se desiti da se u osmosmerci nalazi Nigeria, a vi ste tu zaokružili samo prvih pet slova misleći da je država Niger). U tom slučaju bi vam samo odgovorio na poruku da spisak nije tačan. Moguće je i da pogrešite u rangiranju. U svakom slučaju, ja vam neću otkriti gde je greška, samo ću vam reći "Spisak je tačan" ili "Spisak nije tačan". Ukoliko vam napišem da je "Spisak tačan", to znači da ste pronašli sve države koje se nalaze u osmosmerci, ali očito ste pogrešili ili u rangiranju ili u nečemu drugom.
-Iako je malo verovatno, teoretski je moguće (s obzirom da imamo 14 osmosmerki u igri) da je greškom skupom random slova nastala neka država ili grad od npr. 4 slova koja nije na mom spisku. Ako se desi da mi pošaljete svih 20 država, a 19 bude tačno, a ona dvadeseta netačna, tražiću da mi tu koja je netačna pošaljete gde ste je našli u osmosmerci. Ako zaista postoji i nalazi se u osmosmerci, a rangirali ste pravilno ostale države meni na poruku, dobićete šifru na poruku za narednu kutiju. Verovatnoća da se ovo desi je manja od 0,1%, ali čisto da ne prepustimo ništa slučaju. Navedeni primer gore Niger-Nigeria i eventualni slični primeri neće naravno važiti ovde, nego samo i isključivo eventualni gradovi/države nastali slučajno u osmosmerci.
Pleme Durmitor je osvojilo pomoć u današnjoj igri pobedom juče, a pomoć se ogleda u tome da će u svakoj kutiji iz drugog nivoa igre (Box 1-7) moći da pošalju meni spisak sa 19 država koje su pronašli, a ja ću im na poruku poslati dvadesetu koja nedostaje. Ukoliko je npr. 18 od 19 tačno, ja im to neću reći, nego ću im samo poslati jednu od dve koje im nedostaju. Tek posle u novoj poruci mogu da traže proveru kako je navedeno u ranijem opisu igre.
Imate 10 minuta da dogovorite taktiku, a pleme koje bude imalo bolju taktiku će sigurno biti u velikoj prednosti u ovoj igri. Kada okačim slike u 21:10h, igra kreće.
Igra može trajati najkasnije do 01:00h. Ukoliko niko ne uđe na poslednji nivo do tada, oba plemena će ići na plemenski savet.
|
|
| |
|
GameHost33 | Date: Monday, 06-04-2020, 21:44 | Message # 4 |
Generalissimo
| Da napišem i ovde.
Moguće je ipak da jedno slovo važi za 2 reči.
Iako sam jasno u programu stavio da to ne bude slučaj, očito da program automatski stavlja isto slovo za dve države kada nema dovoljno mesta u tabeli, tako da je moguće da par država bude na istom slovu u osmosmerkama.
|
|
| |
GameHost33 | Date: Monday, 06-04-2020, 23:41 | Message # 5 |
Generalissimo
| Ako se kojim slučajem oba plemena slože, ja mogu igru produžiti i do 02h iako nije bilo planirano.
|
|
| |
GameHost33 | Date: Tuesday, 07-04-2020, 01:02 | Message # 6 |
Generalissimo
| Igra je završena.
|
|
| |
GameHost33 | Date: Tuesday, 07-04-2020, 01:31 | Message # 7 |
Generalissimo
| Plemenski saveti će početi sutra veče i trajaće do srede veče.
|
|
| |