Thursday, 09-01-2025, 18:12 | Main | Registration | Login |
|
4. plemenski savet - Forum
4. plemenski savet
| |
GameHost33 | Date: Friday, 10-04-2020, 23:44 | Message # 1 |
Generalissimo
Group: Game Host
Status: Offline
| Tara, dobrodošli na vaš prvi plemenski savet u ovoj sezoni.
Kao što sam vam već saopštio na chatu, diskusija na plemenskom savetu će trajati do 18h sutra, a onda će uslediti glasanje do 22h kada ću pročitati glasove. Osoba sa najvećim brojem glasova će napustiti pleme i postati četvrta izglasana iz osme sezone virtualnog survivora na ovom sajtu.
Glasate tako što meni ovde na forumu pošaljete privatnu poruku sa imenom osobe za koju glasate, uz obrazloženje zašto glasate baš za tu osobu, ali tek nakon što završi diskusija.
Ako neko ima i želi da iskoristi tajni imunitet, to može učiniti tokom glasanja, bilo u poruci u kojoj šalje glas ili u novoj poruci posle toga, a pre početka čitanja glasova. Onog momenta kada napišem "pročitaću glasove", tajni imunitet se više ne može iskoristiti.
Pre samog glasanja nam predstoji diskusija, postaviću vam nekoliko uvodnih pitanja (moguće i još neka tokom diskusije) na koja ste dužni da odgovorite ovde u temi!
Pitanja za sve takmičare:
Prošlo je 15 dana od početka sezone, maltene svo vreme ste pokazali jedno potpuno jedinstvo. Iskreno, ne pamtim da sam ikada video aktivnije pleme od vašeg u istoriji virtualnog survivora. Na osnovu izrečenog, imam par pitanja:
-Da li vas je iznenadilo odustajanje Rimodeca i Killya i da li je pravi razlog upravo to što su smatrali da su najslabija karika u timu i da nije fer da oduzimaju mesto nekome ko želi i može više od njih da pruži? Ako je tako, to je verovatno nezabeležen slučaj u istoriji ove igre.
-Da li je upravo to jedinstvo ono što vas je nosilo kroz igre s obziom da ste u većini igri dominirali i pobeđivali bez puno problema?
-Da li je to jedinstvo samo prividno na igrama ili je zaista tako? I da li će zbog toga ovo glasanje biti jako teško?
-Posle igre za nagradu sinoć, prvi put je zapravo viđena neka vrsta tenzije do sada, koji je glavni razlog zbog toga? DeMarcus je pomenuo neka imena javno, da li to znači da postoje klanovi unutar plemena?
-Dobili ste čak četiri traga za tajni imunitet do sada, da li mislite da je tajni imunitet pronađen i da li možda očekujete da neko zapravo odigra tajni imunitet i na ovom plemenskom savetu ako ga ima?
-Dosta ste pričali o potencijalnom mešanju plemena, čak ste potrošili tokene na prvi izbor, da li mislite i dalje da će doći do mešanja plemena pre ujedinjenja? Ukoliko ne dođe do mešanja, koliko to menja igru?
-WanderLust, DeMarcus i Amil, vi ste izabrani kao kapiteni da birate novo pleme ukoliko dođe do mešanja, da li mislite da je to posebna meta na vašim leđima s obzirom da oni koji su rangirani iza mogu da zauzmu vaše mesto ako ispadnete?
-Lilake, ti si upravo četvrta na listi, da li ćeš možda svoj glas bazirati upravo na tome?
-Pitanje za sve, na čemu ćete bazirati svoj glas? Da li ćete glasati za nekoga ko je možda najmanje doprineo u igrama do sada (ako ima uopšte takvih) ili će nešto drugo biti razlog?
-Ukoliko bi sutra nastupilo ujedinjenje, da li mislite da bi pleme bilo jedinstveno po pitanju glasanja? Postao je običaj u virtualnom survivoru da se prave dogovori pre sezone i da se komunicira sa drugim plemenom, da li mislite da takvih slučaja ima i u vašem plemenu?
Toliko za sada.
|
|
| |
Amil | Date: Saturday, 11-04-2020, 09:05 | Message # 2 |
Major
Group: Users
| Da li vas je iznenadilo odustajanje Rimodeca i Killya i da li je pravi razlog upravo to što su smatrali da su najslabija karika u timu i da nije fer da oduzimaju mesto nekome ko želi i može više od njih da pruži? Ako je tako, to je verovatno nezabeležen slučaj u istoriji ove igre. Nije me iznenadilo njihovo odustajanje. Opcenito mi je glupo kad netko odustane, nije bilo smisla niti prijavljivati se onda.
-Da li je upravo to jedinstvo ono što vas je nosilo kroz igre s obziom da ste u većini igri dominirali i pobeđivali bez puno problema? Mislim da da
-Da li je to jedinstvo samo prividno na igrama ili je zaista tako? I da li će zbog toga ovo glasanje biti jako teško? To cemo vidjeti jos veceras, sigurno ce biti tesko za glasati
-Posle igre za nagradu sinoć, prvi put je zapravo viđena neka vrsta tenzije do sada, koji je glavni razlog zbog toga? DeMarcus je pomenuo neka imena javno, da li to znači da postoje klanovi unutar plemena? Glavni razlog po meni samo nervoza. Klanovi uvijek postoje vidit cemo veceras.
-Dobili ste čak četiri traga za tajni imunitet do sada, da li mislite da je tajni imunitet pronađen i da li možda očekujete da neko zapravo odigra tajni imunitet i na ovom plemenskom savetu ako ga ima? Moguce je sve -Dosta ste pričali o potencijalnom mešanju plemena, čak ste potrošili tokene na prvi izbor, da li mislite i dalje da će doći do mešanja plemena pre ujedinjenja? Ukoliko ne dođe do mešanja, koliko to menja igru? Mislim da hoce doci do mjesanja ubrzo, a ako ne dođe igrati cuu kao i do sad
-WanderLust, DeMarcus i Amil, vi ste izabrani kao kapiteni da birate novo pleme ukoliko dođe do mešanja, da li mislite da je to posebna meta na vašim leđima s obzirom da oni koji su rangirani iza mogu da zauzmu vaše mesto ako ispadnete? Moguce Pitanje za sve, na čemu ćete bazirati svoj glas? Da li ćete glasati za nekoga ko je možda najmanje doprineo u igrama do sada (ako ima uopšte takvih) ili će nešto drugo biti razlog? Ne znam jos za za koga cu glasati
-Ukoliko bi sutra nastupilo ujedinjenje, da li mislite da bi pleme bilo jedinstveno po pitanju glasanja? Postao je običaj u virtualnom survivoru da se prave dogovori pre sezone i da se komunicira sa drugim plemenom, da li mislite da takvih slučaja ima i u vašem plemenu? Mislim da nebi bili jedinstveni. Sigurno ima nekakvih dogovora i sa drugim plemenom
|
|
| |
ErinNavan | Date: Saturday, 11-04-2020, 12:02 | Message # 3 |
Lieutenant general
| -Da li vas je iznenadilo odustajanje Rimodeca i Killya i da li je pravi razlog upravo to što su smatrali da su najslabija karika u timu i da nije fer da oduzimaju mesto nekome ko želi i može više od njih da pruži? Ako je tako, to je verovatno nezabeležen slučaj u istoriji ove igre. Budući da su obojica bili koliko toliko aktivni, mislim da je zaista glavni razlog za odustajanje bila kolegijalnost. Bilo je tu i malo kolizije njihovih rasporeda sa igrama, ali mislim da je to bilo od sekundarnog značaja.
-Da li je upravo to jedinstvo ono što vas je nosilo kroz igre s obziom da ste u većini igri dominirali i pobeđivali bez puno problema? Opet da. Besmisleno je hvaliti se sposobnošću i organizacijom kad se izgubi, ali objektivno je da se ne može uvek pobeđivati. Nekad smo ustali na levu nogu, nekad je neko jednostavno bolji u nekoj igri.
-Da li je to jedinstvo samo prividno na igrama ili je zaista tako? I da li će zbog toga ovo glasanje biti jako teško? Mislim da nije privid. Sa nekim se ljudima znam, sa nekima sam se tek upoznala, ali ovo definitvno neće biti lagano.
-Posle igre za nagradu sinoć, prvi put je zapravo viđena neka vrsta tenzije do sada, koji je glavni razlog zbog toga? DeMarcus je pomenuo neka imena javno, da li to znači da postoje klanovi unutar plemena? Pa imali smo pre toga još jednu malu prozivku kad smo kupili mogućnost da biramo plemena. Pipava je to teritorija. Sigurno je da članovi komuniciraju međusobno više nego što se to vidi na Tara-chat-u, i to je normalno u ovakvoj igri. S nekim pričate da se upoznate, sa nekim jer se poznajete. Nisu to nužno klanovi.
-Dobili ste čak četiri traga za tajni imunitet do sada, da li mislite da je tajni imunitet pronađen i da li možda očekujete da neko zapravo odigra tajni imunitet i na ovom plemenskom savetu ako ga ima? Ovo mi je treći VS, nikad nisam našla HII. E sad... ovde stvarno ima najviše hintova, ali ja i dalje ne znam kako da rešim zagonetku. Iz iskustva iz ranijih sezona znam da uvek ima onih su maheri za ovakve slagalice, tako da mislim da je realno pretpostaviti da je nađen. Opet, nije sigurno, naravno. Iskustvo iz ove sezone je pokazalo da Host ima bolje mišljenje o našim sposobnostima nego što one stvarno jesu. Ali da, ako neko ima HII nekih 40% su šanse da treba da ga odigra, jer mi ćemo noćas izglasati nekog ko zaista želi da igra. I uopšte nisam srećna zbog toga.
-Dosta ste pričali o potencijalnom mešanju plemena, čak ste potrošili tokene na prvi izbor, da li mislite i dalje da će doći do mešanja plemena pre ujedinjenja? Ukoliko ne dođe do mešanja, koliko to menja igru? Iskreno, očekivala sam mešanje na 15. Nisam se sretala sa igrom u 3 plemena, i mislim da bi bilo dodatno stresno. Sad više nisam sigurna. Raspitala sam se i znam da postoje sezone bez mešanja, pa se možda to i nama desi. Ne znam. Čini mi se da mi ne menja igru u mnogome.
-Pitanje za sve, na čemu ćete bazirati svoj glas? Da li ćete glasati za nekoga ko je možda najmanje doprineo u igrama do sada (ako ima uopšte takvih) ili će nešto drugo biti razlog? Dobro si pitao - ako ima takvih. Da ima takvih, ovo bi bilo lagan plemenski, ali ih nema. Iskreno, glasaću kad dobro razmislim o svemu i iščitam ovu temu.
-Ukoliko bi sutra nastupilo ujedinjenje, da li mislite da bi pleme bilo jedinstveno po pitanju glasanja? Postao je običaj u virtualnom survivoru da se prave dogovori pre sezone i da se komunicira sa drugim plemenom, da li mislite da takvih slučaja ima i u vašem plemenu? Pa mislim da bi nam bilo od koristi da budemo jedinstveni, ali jeste pitanje da li je i ko je u komunikaciji sa drugim plemenom, i koji je konačni cilj takve komunikacije. Iskreno, kad sam videla spisak učesnika na podeli plemena nisam bila presrećna, jer ima ljudi sa kojima bih birala da (nikad) ne igram sezonu. Ja sam, po svom "dobrom" starom običaju prilikom prijave nisam pročitala sve do kraja (bolje čitam tokom sezone), pa sam se (jedina) javno prijavila, i mogu da ti kažem... niko mi se nije javio. I za to im od mene Ali da... sigurna sam da da postoje međuplemenski zavezi. Ciljevi mogu biti različiti, ako nisu sabotaža Tare, meni ne smetaju, ali volela bih kad bih bila u stanju da identifikujem kuda struje idu. Added (11-04-2020, 12:08) --------------------------------------------- zanemarite mi greške prilikom kucanja, ne da mi se da ispravljam, pa da se neko pita šta sam tačno ispravljala - jedno "sam" iz predzadnje rečenice predzadnjeg paragrafa manje - nisu "zavezi" nego "savezi" znate i sami, samo mene nerviraju
I ovde: Koviljka za predsednika! http://www.forum.epskafantastika.com/index.php
|
|
| |
YoungWolf | Date: Saturday, 11-04-2020, 12:44 | Message # 4 |
Colonel
| -Da li vas je iznenadilo odustajanje Rimodeca i Killya i da li je pravi razlog upravo to što su smatrali da su najslabija karika u timu i da nije fer da oduzimaju mesto nekome ko želi i može više od njih da pruži? Ako je tako, to je verovatno nezabeležen slučaj u istoriji ove igre.
Za razloge njihiovog odustajanja bi morao njih da pitas. Zaista ne znam sta su mislili jer ni sa jednim ni sa drugim nisam nacinjao temu Survivora. Ne znam da li bi bili izglasani na Plemenskim savetima, ali verujem da su zasluzili da budu prvi clanovi Tare koji su otisli.
-Da li je upravo to jedinstvo ono što vas je nosilo kroz igre s obziom da ste u većini igri dominirali i pobeđivali bez puno problema?
Verujem da jeste. Verujem da smo sve do sinoc bili jako dobro organizovani i da smo bili iskreni sta ko ume, i koristili to zarad dobrobiti plemena.
-Da li je to jedinstvo samo prividno na igrama ili je zaista tako? I da li će zbog toga ovo glasanje biti jako teško?
Pa svako glasanje moze se tumaciti kao udar na jedinstvo. Takav je koncept igre. Ne znam koliko ce ovo glasanje biti tesko.
-Posle igre za nagradu sinoć, prvi put je zapravo viđena neka vrsta tenzije do sada, koji je glavni razlog zbog toga? DeMarcus je pomenuo neka imena javno, da li to znači da postoje klanovi unutar plemena?
Nisam ispratio sta je DeMarcus govorio.
-Dobili ste čak četiri traga za tajni imunitet do sada, da li mislite da je tajni imunitet pronađen i da li možda očekujete da neko zapravo odigra tajni imunitet i na ovom plemenskom savetu ako ga ima?
To je svakako verovatno.
-Dosta ste pričali o potencijalnom mešanju plemena, čak ste potrošili tokene na prvi izbor, da li mislite i dalje da će doći do mešanja plemena pre ujedinjenja? Ukoliko ne dođe do mešanja, koliko to menja igru?
Mislim da je Tara najjaca kada se fokusira na snage individualnih igraca i koristi ih. Ako ne dodje do mesanja, verujem da uz jedan razgovor mozemo da resimo sve probleme.
-Pitanje za sve, na čemu ćete bazirati svoj glas? Da li ćete glasati za nekoga ko je možda najmanje doprineo u igrama do sada (ako ima uopšte takvih) ili će nešto drugo biti razlog?
Baziracu na zaslugama. Medjutim, izdaju plemena necu oprostiti. Bitno je samo sta je prioritet. I ko je vecu stetu napravio.
-Ukoliko bi sutra nastupilo ujedinjenje, da li mislite da bi pleme bilo jedinstveno po pitanju glasanja? Postao je običaj u virtualnom survivoru da se prave dogovori pre sezone i da se komunicira sa drugim plemenom, da li mislite da takvih slučaja ima i u vašem plemenu?
Ja svakoga dana komuniciram sa osobama iz suprotnog plemena, ali smo ljuti neprijatelji kada se igramo Medjutim, izgleda da to nije slucaj sa nekim ljudima. Bojim se da informacije cure i pitanje je da li je to razlog za sinocni poraz. Videcemo...
Forever young!
|
|
| |
WanderLust | Date: Saturday, 11-04-2020, 13:45 | Message # 5 |
Lieutenant general
| -Da li vas je iznenadilo odustajanje Rimodeca i Killya i da li je pravi razlog upravo to što su smatrali da su najslabija karika u timu i da nije fer da oduzimaju mesto nekome ko želi i može više od njih da pruži? Ako je tako, to je verovatno nezabeležen slučaj u istoriji ove igre.
Prvo odustajanje me je iznenadilo jer je bio pocetak, a decko je igrao. Killy me nije iznenadio, smatram da je bilo fer i kolegijalno sto je odustao jer nije igrao. Ja sam to vec i rekla javno, glasala bih ga u svakom slucaju bas iz tog razloga, i to na oba plemenska.
I jedinstvo, ali i pojedinacne sposobnosti igraca. Ne mozes samo jedinstvom pobediti ako nema ko da igra i pogadja.
Jedinstvo na igrama ne moze biti prividno jer se iga radi zajednickog cilja.
Cini mi se da je ta tenzija imala promasenu temu.
Moguce, mada ne verujem da ce neko ukoliko je nasao tajni iskoristiti isti u igri u kojoj mozda postoji jos jedan tajni (posto je jos rano za to)
Mislim da nece doci zbog onog preskakanja krugova, ali ne znam, to je na odluci hosta.
Nemesanje plemena menja igru samo u toliko da ce vise clanova naseg plemena brze ispasti na putu do ujedinjenja u slucaju da se gube igre za imunitet. To i jeste bila ideja kupovine mesanja plemena koje bi se odigralo pod nasom dirigentskom palicom,a gde bismo pleme podelili na dva i tako svako od nas sto duze igrao jer ne bi bio izglasan na plemenskim kao sto je ovaj.
-WanderLust, DeMarcus i Amil, vi ste izabrani kao kapiteni da birate novo pleme ukoliko dođe do mešanja, da li mislite da je to posebna meta na vašim leđima s obzirom da oni koji su rangirani iza mogu da zauzmu vaše mesto ako ispadnete?
Da, mislim da jeste.
Prvi put glasam u ovom plemenu, glasacu po istom principu kao i u svojoj jedinoj sezoni koju sam igrala pre ove.
Svi komuniciraju sa nekim iz drugog plemena, a mnogi sa mnogo njih. U ujedinjenju se igra individualno pa to i nije strasno. Strasno je kad se igra timski, a na dve klupe.
do no harm, take no shit
Message edited by WanderLust - Saturday, 11-04-2020, 13:53 |
|
| |
DeMarcus | Date: Saturday, 11-04-2020, 14:49 | Message # 6 |
Colonel
Mislim da je kod Rimodeca presudilo neiskustvo i igre koje dugo traju. Bilo mu je mrsko igrati ali delovao je kao fin momak, cak igra i odbojku i tenis kao i ja tako da verujem da cemo ostati u kontaktu. Ne mislim da se Rimodec osecao kao da bi brzo ispao, bar iz price sa njim. Prosto nije mu se igrala ovako vremenski zahtevna igra kao sto je Survivor.
Sto se tice Killy-ja, poneo se odgovorno i mislim da je i sam znao da bi ispao ubrzo ali je odustao da bi bio fer. Priznao mi je da bi isao na mene da je ostao, tako da super sto vise nije tu.
Definitivno jeste. Mislim da smo grupa ljudi koja ceni trud i zalaganje i vrednujemo taj osecaj pobede dovoljno. To nas je odrzalo jakim kao pleme i evo tek sad zaista moramo da glasamo, a svih 7 osoba u plemenu je zeljno igre i trude se i aktivno ucestvuju.
Mislim da je jedinstvo prividno samo u igrama nazalost ali to je trenutno i najbitnije, da dobijamo igre. Veceras cemo videti sta se zaista odvija u pozadini price.
Mislim da sam vise reagovao jer se poklopilo da tri iste osobe nisu odobrile inicijalno da idem, tj kulirale su na pitanje da li da idem ja, da bi iste tri osobe kasnije me napale sto necu da igram igru koja nema prednost za nase pleme nikakvu. To mi je i stavilo do znanja da je ovo jedinstvo samo trenutno u igrama za imunitet. Licni interesi su ispred naravno. Ja sam otisao tamo sa ciljem da pobedim Sanju, a ne da igram zajedno sa Sanjom za prednost koju ce neko od nas iskoristiti. Odredjeni ljudi mi ne veruju u tome i rekli su da kad se ide, mora da se igra. Neka tako i bude. Naravno da niko nije hteo da odgovori na moje pitanje sta ce nam ta nagrada koja vazi jedan plemenski savet ni do danas.
Nazalost, nikad do sad nisam pronasao tajni imunitet, pa ni u ovoj sezoni. Ovde dosta ima uticaj sto radim skoro svaki dan po 8 sati i budem umoran da kopam po tome. Probao sam ali bezuspesno. Bravo za onog ko ga je pronasao, verujem da je tajni u necijem posedu.
Mislim da mesanja nece biti, nekako deluje kasno za to, sta znam. 20 tokena ode u propast ali ako bude, spreman sam da odrzim Taru sto duze jakom, tako da radujem se mogucoj saradnji sa saplemencima i u novom mesanom plemenu. Ako ne dodje do mesanja, bice zanimljivo videti ko ce ostati veran plemenu, a ko prebeci na drugu stranu.
Mislim da svakako stavlja neku metu na moje ime, ali se nadam da je moj doprinos igrama dovoljno bitan bio da me pleme sacuva jer zelim i dalje da igram i da pobedjujemo.
Moj glas ce biti iskljucivo ka tome koliko ko moze da se posveti igri, komunicira sa drugim plemenom i kako tretira saplemenike.
Mislim da bi vecina se drzala zajedno, ne i svi. Ubedjen sam da postoje dogovori i pre sezone. O tom po tom.
Message edited by DeMarcus - Saturday, 11-04-2020, 15:23 |
|
| |
Jason | Date: Saturday, 11-04-2020, 16:58 | Message # 7 |
Major general
Odustajanje Rimodeca me je donekle i iznenadilo jer se trudio u igrama dok me odustajanje Killya nije iznenadilo jer je često bio odsutan za vreme igara i pošteno je rekao da bolje da igra neko ko više želi.
Definitivno nas je to vodilo do pobeda jer su ovde više timski igrači za razliku od drugog plemena gde su individualni igrači što se i pokazalo u igrama gde je kod nas trebao da igra sam igrač a ne tim.
Meni je svako glasanje tesko tako da ce i ovo isto biti.
Mislim da postoje ali da se jos ne zna koji su jer nije bilo plemenskog do sada.
Definitivno je pronadjen i sumnjam na dve osobe da ga mozda imaju.
Mislim da nece doci do mesanja a ako dodje ne mislim da ce imati toliki uticaj koliko bi imalo pre 2,3 runde.
Glasacu tako da ja ostanem ali i gledati ko je od onih koji me ugrozavaju jak i za toga sigurno necu glasati.
Mislim da u ovoj sezoni koja je cudna na vise nivoa i nema toliko dogovora izmedju dva plemena kao sto je pre bilo. Mada mozda me vreme demantuje.
|
|
| |
GameHost33 | Date: Saturday, 11-04-2020, 18:00 | Message # 8 |
Generalissimo
| Diskusija je završena, možete početi sa glasanjem.
|
|
| |
GameHost33 | Date: Saturday, 11-04-2020, 22:00 | Message # 9 |
Generalissimo
| Glasanje je završeno.
Pokupiću glasove.
|
|
| |
GameHost33 | Date: Saturday, 11-04-2020, 22:01 | Message # 10 |
Generalissimo
| Ako neko ima tajni imunitet, ovo je poslednji trenutak kada ga može iskoristiti.
|
|
| |
|
| |