Thursday, 09-01-2025, 18:38 | Main | Registration | Login |
|
8. plemenski savet - Forum
8. plemenski savet
| |
GameHost33 | Date: Wednesday, 22-04-2020, 20:03 | Message # 1 |
Generalissimo
Group: Game Host
Status: Offline
| Zeta, dobrodošli na vaš drugi plemenski savet u ujedinjenju.
Diskusija će trajati do četvrtka u 18h, a onda ćete u periodu između 18h i 21h glasati, nakon čega ću ja u 21h pročitati glasove.
Glasate tako što meni ovde na forumu pošaljete privatnu poruku sa imenom osobe za koju glasate, uz obrazloženje zašto glasate baš za tu osobu, ali tek nakon što završi diskusija.
Ako neko ima i želi da iskoristi tajni imunitet, to može učiniti tokom glasanja, bilo u poruci u kojoj šalje glas ili u novoj poruci posle toga, a pre početka čitanja glasova. Onog momenta kada napišem "pročitaću glasove", tajni imunitet se više ne može iskoristiti.
Troya je osvojio imunitet i za njega ne možete glasati, svi ostali su ugroženi.
Pre samog glasanja nam predstoji diskusija, postaviću vam nekoliko uvodnih pitanja (moguće i još neka tokom diskusije) na koja ste dužni da odgovorite ovde u temi!
Prošli plemenski savet je bio jedan od uzbudljivijih koje smo imali u virtuelnom svetu, makar kada je diskusija u pitanju, pa ostaje da se vidi da li će i ovaj proteći u sličnom tonu.
Pitanja za sve takmičare:
-ErinNavan je na prošlom plemenskom savetu izglasana sa 6 glasova. Da li to znači da su osobe koje su glasale za nju definitivno u kontroli ove igre ili su se jednostavno "našli" samo za to glasanje. Da li se zna ko su osobe koje su glasale na strani većine i da li je to tajna ili neko želi da podeli sa svima svoje mišljenje oko toga?
-Da li postoji neko u ovoj igri ko je svestan da je trenutno u ulozi autsajdera i ako postoji, da li želi to javno da kaže? A ako smatrate da ste autsajder i da brojevi nisu na vašoj strani, da li ste pokušali to da promenite ili ste se jednostavno pomirili sa sudbinom da se vašoj igri bliži kraj?
-U igri je ostalo samo 9 takmičara, posle ovog plemenskog saveta će vas biti 8, međutim do sada smo videli samo jedan "veliki blindside" u ovoj igri, a osoba koja ga je izvela više nije tu. Da li postoji strah od velikih poteza jer time možete staviti metu sebi na leđa ili je neki drugi razlog zašto smo u celoj sezoni videli samo jedan blindside?
-Sa druge strane, da biste pobedili u ovoj igri, skoro pa uvek je neophodno da u finalu imate neke argumente vezane za velike poteze koje ste baš vi režirali. Da li mislite da u sezoni prepunoj iskusnih takmičara možete pobediti ako ne napravite makar jedan veliki potez do kraja igre?
-Ako omjer glasova na prošlom plemenskom savetu nije bio slučajan i ako zaista postoji "šestorka" koja glasa zajedno i koja je u većini, da li znate koji je vaš položaj tu? Ako spadate u red onih koji su u većini, a vi direktno ne odlučujete ko ispada, da li se plašite da vas neko drugi koristi samo za glas? A ako ste trenutno u manjini, da li ste pokušali da ponudite savez nekome i tako promenite tok u vašu korist?
-Da li smatrate da je opravdano generalno u Survivoru, pa i u ovoj igri biti član većine samo da bi se sačuvali od trenutne eliminacije, pa i po cenu da budete eliminisani nakon par krugova ili je bolje pokušati riskantne poteze ranije dok još možete gde bi sebe doveli na vrh "hranidbenog lanca" ove igre?
-Ako hranidbeni lanac zaista postoji, a imamo 9 takmičara u ovoj igri, na kojem broju bi sebe rangirali? (molim vas da odaberete isključivo jedan broj)
-Svi ste već igrali ovu igru, većina i više puta, koliko je zapravo teško održati alijansu u koju verujete stabilnom od početka, pa do samog kraja igre? A ako je zaista održite i ako zaista sve odluke osobe iz iste alijanse donose dogovorom, kako u finalu možete biti zaslužniji za pobedu u ovoj igri od onoga ko bi sedeo pored vas, a pripadali ste istoj alijansi?
-Kad sam već pomenuo alijanse, neretko se dešava da tokom većeg dela ujedinjenja više osoba sedi na dve ili više stolica, dok neke osobe se drže isključivo jedne alijanse. Koliko pogubno u ovoj igri može biti ako nemate plan B?
-Do sada je odigran samo jedan tajni imunitet u čitavoj sezoni, mislite li da bismo na ovom plemenskom savetu mogli videti još neki? Da li mislite da uopšte u igri ima još neki tajni imunitet trenutno?
-Troya, na chatu si posle prošlog plemenskog saveta rekao Erin "da želiš da zna si to bio ti", na šta si tačno mislio?
-Sac, za nekoga ko je igrao ovu igru možda i najviše puta od svih koji su i dalje u igri, da li misliš da ti priliči uloga "quittera" i da li je možda patetično da neko ko ima reputaciju jednog od boljih igrača u ovoj igri da tako lako odustaje od iste i možda se bruka tim potezima?
-Selima, prati te reputacija odličnog takmičara u igrama što si potvrdila u početnim igrama u ujedinjenju, pogotovo osvajanjem nagrade juče. U Survivoru je to mač sa dve oštrice, može ti doneti mnogo ličnih imuniteta i tako te odvesti do kraja igre ako se slože kockice, a isto tako ti može staviti metu na leđa onda kada ne budeš imala imunitet oko vrata. Kako ti gledaš na to?
|
|
| |
Džejkobs | Date: Wednesday, 22-04-2020, 23:14 | Message # 2 |
Major general
Group: Users
| -ErinNavan je na prošlom plemenskom savetu izglasana sa 6 glasova. Da li to znači da su osobe koje su glasale za nju definitivno u kontroli ove igre ili su se jednostavno "našli" samo za to glasanje. Da li se zna ko su osobe koje su glasale na strani većine i da li je to tajna ili neko želi da podeli sa svima svoje mišljenje oko toga?
Ja znam ko je glasao samnom. To je dovoljno.
-Da li postoji neko u ovoj igri ko je svestan da je trenutno u ulozi autsajdera i ako postoji, da li želi to javno da kaže? A ako smatrate da ste autsajder i da brojevi nisu na vašoj strani, da li ste pokušali to da promenite ili ste se jednostavno pomirili sa sudbinom da se vašoj igri bliži kraj?
Nemam odgovor na ovo pitanje. Kako sebe smatram je duga priča.
-U igri je ostalo samo 9 takmičara, posle ovog plemenskog saveta će vas biti 8, međutim do sada smo videli samo jedan "veliki blindside" u ovoj igri, a osoba koja ga je izvela više nije tu. Da li postoji strah od velikih poteza jer time možete staviti metu sebi na leđa ili je neki drugi razlog zašto smo u celoj sezoni videli samo jedan blindside?
Mislim da je razlog jednostavan. Ljudi se drže zajedno i nemaju razlog da flipuju i izdaju svoj savez.
-Sa druge strane, da biste pobedili u ovoj igri, skoro pa uvek je neophodno da u finalu imate neke argumente vezane za velike poteze koje ste baš vi režirali. Da li mislite da u sezoni prepunoj iskusnih takmičara možete pobediti ako ne napravite makar jedan veliki potez do kraja igre?
Sve zavisi šta se smatra potezima i kako se to na kraju objasni poroti. A i videlo smo u prethodnim sezonama da nije bitno nekad ni šta si sve uradio ako je porota jednostavno protiv tebe. Desilo se to meni u Kambodži. Da sam ušao u finale naišao bih samo na porotu koja mi nije baš naklonjena bila. To može da se desi bilo kome i ovde.
-Ako omjer glasova na prošlom plemenskom savetu nije bio slučajan i ako zaista postoji "šestorka" koja glasa zajedno i koja je u većini, da li znate koji je vaš položaj tu? Ako spadate u red onih koji su u većini, a vi direktno ne odlučujete ko ispada, da li se plašite da vas neko drugi koristi samo za glas? A ako ste trenutno u manjini, da li ste pokušali da ponudite savez nekome i tako promenite tok u vašu korist?
Ja uvek mislim da mi je položaj loš i ako neko misli da sam glup ne znači da zaista jesam. Ne dozvoljavam da budem iskorišćen samo za glas i ako osetim da to neko radi naravno da to neću dozvoliti.
-Da li smatrate da je opravdano generalno u Survivoru, pa i u ovoj igri biti član većine samo da bi se sačuvali od trenutne eliminacije, pa i po cenu da budete eliminisani nakon par krugova ili je bolje pokušati riskantne poteze ranije dok još možete gde bi sebe doveli na vrh "hranidbenog lanca" ove igre?
A šta ako se rizik ne isplati? Zašto rizikovati po svaku cenu? Šta ako je sve isplanirano a rizik bi to samo uništio?
-Ako hranidbeni lanac zaista postoji, a imamo 9 takmičara u ovoj igri, na kojem broju bi sebe rangirali? (molim vas da odaberete isključivo jedan broj)
9 čak i da nisam 9 ja uvek sebe stavljam poslednjeg da ne bih poleteo.
-Svi ste već igrali ovu igru, većina i više puta, koliko je zapravo teško održati alijansu u koju verujete stabilnom od početka, pa do samog kraja igre? A ako je zaista održite i ako zaista sve odluke osobe iz iste alijanse donose dogovorom, kako u finalu možete biti zaslužniji za pobedu u ovoj igri od onoga ko bi sedeo pored vas, a pripadali ste istoj alijansi?
Zavisi. To će svako za sebe odgovoriti u finalu. Ko se tamo bude našao. Finale je daleko.
-Kad sam već pomenuo alijanse, neretko se dešava da tokom većeg dela ujedinjenja više osoba sedi na dve ili više stolica, dok neke osobe se drže isključivo jedne alijanse. Koliko pogubno u ovoj igri može biti ako nemate plan B?
U ovoj igri može biti pogubno bilo šta. Neko izvuče tajni BAM ispadaš. Neko nešto kaže da se ovom drugom ne sviđa BAM meta si. Ova igra se igra korak po korak.
-Do sada je odigran samo jedan tajni imunitet u čitavoj sezoni, mislite li da bismo na ovom plemenskom savetu mogli videti još neki? Da li mislite da uopšte u igri ima još neki tajni imunitet trenutno?
Ako ga vidimo videli smo ga a ako ga ne vidimo nismo ga videli. Sad ga vidiš sad ga ne vidiš.
|
|
| |
WanderLust | Date: Wednesday, 22-04-2020, 23:15 | Message # 3 |
Lieutenant general
| -ErinNavan je na prošlom plemenskom savetu izglasana sa 6 glasova.
Da li to znači da su osobe koje su glasale za nju definitivno u kontroli ove igre
ili su se jednostavno "našli" samo za to glasanje. Da li se zna ko su osobe koje su glasale na strani većine i da li je to tajna ili neko želi da podeli sa svima svoje mišljenje oko toga?
Pa zna se, ne moze da se ne zna, ovde se zna i ko je sta pomislio u kom trenutku, a da se ne zna to.
Odogovor na izdvojenu recenicu - da, u kontroli su, nije da je to ikada i bila nepoznanica ili tajna u ovoj igri.
Ne osecam se tako.
Rekla bih da je bio jos jedan veliki blindside u istoj reziji , mozda jos veci od ovog koji pominjes. Sve u svemu, saznacemo na kraju sve.
Ne znam, ovo mi je tek druga sezona.
Ne razmisljam o tome, neki kazu da se ova igra igra sitnim koracima, jedan po jedan :D.
Svi ce biti eliminisani u nekom od sledecih krugova, bilo da su vecina ili manjina.
Malo mi hranidbeni lanac deluje too hard d abih mogla sebe da pozicioniram na njemu,
Pa ne mozes. Zato ja i trubim sve vreme da su alijanse glupe iz tog razloga upravo.
Moguce vrlo, but it's not my style i nema to veze s planom B vec s opstom filozofijom i motivom za ovom igrom.
Moguce.
do no harm, take no shit
|
|
| |
Selima | Date: Wednesday, 22-04-2020, 23:19 | Message # 4 |
Colonel
| Da li postoji neko u ovoj igri ko je svestan da je trenutno u ulozi autsajdera i ako postoji, da li želi to javno da kaže? A ako smatrate da ste autsajder i da brojevi nisu na vašoj strani, da li ste pokušali to da promenite ili ste se jednostavno pomirili sa sudbinom da se vašoj igri bliži kraj? Mislim da to nisam, pa idem na drugo.
-U igri je ostalo samo 9 takmičara, posle ovog plemenskog saveta će vas biti 8, međutim do sada smo videli samo jedan "veliki blindside" u ovoj igri, a osoba koja ga je izvela više nije tu. Da li postoji strah od velikih poteza jer time možete staviti metu sebi na leđa ili je neki drugi razlog zašto smo u celoj sezoni videli samo jedan blindside? Nisam ljubitelj takve igre. Osoba koja je izvela blindside više nije tu zbog tog blindside. Ja lično volim da se okružim jednom grupom na početku, i da se držimo skupa do kraja.
-Sa druge strane, da biste pobedili u ovoj igri, skoro pa uvek je neophodno da u finalu imate neke argumente vezane za velike poteze koje ste baš vi režirali. Da li mislite da u sezoni prepunoj iskusnih takmičara možete pobediti ako ne napravite makar jedan veliki potez do kraja igre? Ja sam zasad ponosna što sam pobijedila troyu u njegovoj igri.
-Ako omjer glasova na prošlom plemenskom savetu nije bio slučajan i ako zaista postoji "šestorka" koja glasa zajedno i koja je u većini, da li znate koji je vaš položaj tu? Ako spadate u red onih koji su u većini, a vi direktno ne odlučujete ko ispada, da li se plašite da vas neko drugi koristi samo za glas? A ako ste trenutno u manjini, da li ste pokušali da ponudite savez nekome i tako promenite tok u vašu korist? Omjer glasova sigurno nije bio slučajan, ja dobila dva. Slučajno?
-Da li smatrate da je opravdano generalno u Survivoru, pa i u ovoj igri biti član većine samo da bi se sačuvali od trenutne eliminacije, pa i po cenu da budete eliminisani nakon par krugova ili je bolje pokušati riskantne poteze ranije dok još možete gde bi sebe doveli na vrh "hranidbenog lanca" ove igre? Ja uvijek u nekoj manjini.
-Ako hranidbeni lanac zaista postoji, a imamo 9 takmičara u ovoj igri, na kojem broju bi sebe rangirali? (molim vas da odaberete isključivo jedan broj) Osim reputacije odličnog takmičara (tvoje riječi), prati me i reputacija samopouzdanog (ajde dobro.. arogantnog) takmičara, pa ću sebe da stavim na 1.
-Svi ste već igrali ovu igru, većina i više puta, koliko je zapravo teško održati alijansu u koju verujete stabilnom od početka, pa do samog kraja igre? A ako je zaista održite i ako zaista sve odluke osobe iz iste alijanse donose dogovorom, kako u finalu možete biti zaslužniji za pobedu u ovoj igri od onoga ko bi sedeo pored vas, a pripadali ste istoj alijansi? Odlučuju nijanse.
-Kad sam već pomenuo alijanse, neretko se dešava da tokom većeg dela ujedinjenja više osoba sedi na dve ili više stolica, dok neke osobe se drže isključivo jedne alijanse. Koliko pogubno u ovoj igri može biti ako nemate plan B? Moj plan A je da osvojim poneki lični, ali eto čitavu sezonu malo kasnim.
-Do sada je odigran samo jedan tajni imunitet u čitavoj sezoni, mislite li da bismo na ovom plemenskom savetu mogli videti još neki? Da li mislite da uopšte u igri ima još neki tajni imunitet trenutno? Ne bih ti znala odgovoriti na ovo pitanje. Sigurno da postoji, ali je veliko pitanje kod koga je.
-Selima, prati te reputacija odličnog takmičara u igrama što si potvrdila u početnim igrama u ujedinjenju, pogotovo osvajanjem nagrade juče. U Survivoru je to mač sa dve oštrice, može ti doneti mnogo ličnih imuniteta i tako te odvesti do kraja igre ako se slože kockice, a isto tako ti može staviti metu na leđa onda kada ne budeš imala imunitet oko vrata. Kako ti gledaš na to? Opet mi stavljaš ti metu, kao i prošli put. Sad samo nas troje dobili po pitanje. #hostout Pa eto nadam se da ja slažem kockice. Kao što već rekoh, baš sam sretna što sam pobijedila Ivana u njegovoj igri, jer mi je vratilo elan i želju za dokazivanjem, pa valjda neću svaki put da zakasnim.
|
|
| |
GameHost33 | Date: Wednesday, 22-04-2020, 23:20 | Message # 5 |
Generalissimo
| Quote Džejkobs ( ) A šta ako se rizik ne isplati? Zašto rizikovati po svaku cenu? Šta ako je sve isplanirano a rizik bi to samo uništio? Pa sa pozicije postavljenog pitanja, ako se rizik ne isplati završićeš npr. osmi ili deveti u ovom slučaju, a ako ne rizikuješ, a znaš koji si u hranidbenom lancu, verovatno ćeš završiti peti-šesti, zavisno od toga kolika je alijansa.
Tebi nije isto da li ćeš završiti peti ili osmi u sezoni?
Dok rizikom dobijaš šansu ako je uspešan da okreneš kontrolu u svoju korist i dođeš u situaciju da upravo ti kontrolišeš igru i možda pobediš u istoj.
Naravno, sve je ovo hipotetički.
Kapiram da je svakome ko učestvuje u ovoj igri cilj da dođe do kraja i pobedi.
|
|
| |
GameHost33 | Date: Wednesday, 22-04-2020, 23:23 | Message # 6 |
Generalissimo
| Quote WanderLust ( ) -Da li smatrate da je opravdano generalno u Survivoru, pa i u ovoj igri biti član većine samo da bi se sačuvali od trenutne eliminacije, pa i po cenu da budete eliminisani nakon par krugova ili je bolje pokušati riskantne poteze ranije dok još možete gde bi sebe doveli na vrh "hranidbenog lanca" ove igre?Svi ce biti eliminisani u nekom od sledecih krugova, bilo da su vecina ili manjina. Neko mora stići do finala, a neko mora i pobediti.
|
|
| |
GameHost33 | Date: Wednesday, 22-04-2020, 23:25 | Message # 7 |
Generalissimo
| Quote Selima ( ) Sad samo nas troje dobili po pitanje Ostali takmičari mi nisu dali povoda da ih pitam nešto između ova dva plemenska saveta.
Nadam se da će se to promeniti u toku ovog
|
|
| |
Džejkobs | Date: Wednesday, 22-04-2020, 23:28 | Message # 8 |
Major general
| Quote GameHost ( ) uništio?Pa sa pozicije postavljenog pitanja, ako se rizik ne isplati završićeš npr. osmi ili deveti u ovom slučaju, a ako ne rizikuješ, a znaš koji si u hranidbenom lancu, verovatno ćeš završiti peti-šesti, zavisno od toga kolika je alijansa.
Tebi nije isto da li ćeš završiti peti ili osmi u sezoni?
Dok rizikom dobijaš šansu ako je uspešan da okreneš kontrolu u svoju korist i dođeš u situaciju da upravo ti kontrolišeš igru i možda pobediš u istoj.
Naravno, sve je ovo hipotetički.
Kapiram da je svakome ko učestvuje u ovoj igri cilj da dođe do kraja i pobedi. Naravno da mi je cilj da dođem i pobedim ali zašto bih javno otkrivao sve svoje karte? Na kraju se ili u reunionu ili u finalu sve vidi. Zar ne?
|
|
| |
GameHost33 | Date: Wednesday, 22-04-2020, 23:35 | Message # 9 |
Generalissimo
| Ako si deo većine i utičeš direktno na odluke koje se donose, onda svakako ti nisi osoba koja bi trebala nešto da menja u svojoj igri, kao ni ostali koji su u sličnoj situaciji.
|
|
| |
Džejkobs | Date: Wednesday, 22-04-2020, 23:37 | Message # 10 |
Major general
| Quote GameHost ( ) Ako si deo većine i utičeš direktno na odluke koje se donese, onda svakako ti nisi osoba koja bi trebala nešto da menja u svojoj igri, kao ni ostali koji su u sličnoj situaciji. Svako bi trebao da preispita svoju poziciju. Ja znam gde sam i siguran sam u to 90 procenata. Onih 10 ostavljam kao iznenađenje jer u ovoj igri sve može da se promeni na jednom plemenskom.
|
|
| |
|
| |