Thursday, 09-01-2025, 17:46Main | Registration | Login

Prijava

Chat

Posjetioci

Trazi...

Reunion show - Page 3 - Forum
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
Reunion show
GameHost33Date: Friday, 08-05-2020, 02:35 | Message # 21
Generalissimo
Group: Game Host
Awards: 11
Status: Offline
Top4 igra za imunitet je prošla tako što sam ja mislio da igraju svi protiv Selime. Tako mi je delovalo otvaranje pozicija iako su posle tvrdili da to nije bio slučaj.

Pobedila je WanderLust, a usledio je dupli tie na plemenskom, pa su Troya i Selima pristupili igri gde je Selima odnela pobedu tako što je bila nekih 90 sekundi brža.

https://survivorvirtual.ucoz.org/forum/149-1163-1

Attachments: 1678146.png (40.1 Kb)

GameHost33Date: Friday, 08-05-2020, 02:36 | Message # 22
Generalissimo
Nakon maratonske poslednje igre, Selima je pobedila i odlučila da izglasa WanderLust. Selima je glasala maltene prve sekunde kada je glasanje počelo.

Attachments: 3303110.png (4.5 Kb)

GameHost33Date: Friday, 08-05-2020, 02:37 | Message # 23
Generalissimo
Za kraj, napisaću komentar o svakom takmičaru koji je učestvovao u sezoni ili makar kako je meni izgledalo.

GameHost33Date: Friday, 08-05-2020, 02:44 | Message # 24
Generalissimo
Amir - Koliko sam skapirao iz razgovora sa njim pre sezone, on se valjda bio prijavio kod Troye, pa na kraju nije učestvovao. Hteo je da igra, međutim utiska sam da niko nije hteo sa njim da igra. Niko ga nije ubacio na plemenski chat, to sam ja uradio nakon 15 minuta posle početka igre, tako da je verovatno u startu bio osuđen na ispadanje. Posle se nije pojavljivao tako da nije razgovora bilo sa njim da saznamo nešto više.

Rimodec - Nemam šta puno reći osim toga da jednostavno nije hteo da oduzima drugima vreme. Meni je lično žao jer mislim da bi možda ukapirao igru nakon određenog vremena, plus je imao savez sa DeMarcusom, ali jbg. tako je odlučio i to je to. Svakako je bilo fer da ne uzima drugima mesto ako mu se već ne igra.

Uroš - Najmlađi učesnik ove sezone. S obzirom da sam ja hostovao 7 sezona kada sam bio 4-5 godina mlađi od njega, to govori da su ove novije sezone sastavljene od iskusnijih igrača. Mislim da nije skapirao ni on najbolje igre, nije imao saveznike. U plemenu je služio uglavnom za sprdnju i samim time ni on, kao ni Amir nije imao neku perspektivu u ovoj igri. U Durmitoru su se složili zajedno iskusniji igrači koji očito nisu ni hteli da komuniciraju privatno sa ovim ostalim koji nisu najbolje upoznati sa igrom tj. koji su debitovali.

Killy - Sama činjenica da je pronašao onakav tajni imunitet nakon samo jednog traga, govori dosta. Po meni potez sezone... I on je ispao fer odlukom da ne igra dalje jer nije imao vremena iako je jasno da ne bi ispao rano s obzirom da je imao tajni imunitet i da je po intervjuu bio spreman da ga odigra na prvom sledećem plemenskom savetu. Opet, s obzirom da je Džejkobsov brat, za sezonu je verovatno bolje bilo što je odustao iako je svakako uticao na ishod iste pronalaskom HIIa.

Stefan - Nismo imali neku komunikaciju da zaključim puno. Iz intervjua sam mislio da je oformio alijansu sa muškom ekipom i da neće ispasti rano, međutim jednoglasno je izglasan, po njemu jer je verovao Troyi. Sve u svemu, s obzirom da je igrao sa telefona koliko sam skapirao, nije bilo iznenađenje zašto je izglasan, mada je svakako po meni više imalo smisla izglasati Sanju i krug ranije, a kamoli tada.

GameHost33Date: Friday, 08-05-2020, 02:58 | Message # 25
Generalissimo
YoungWolf - Mislim da je za njega najveći problem bio to što je bio u plemenu sa ErinNavan. Od početka je imao metu zbog toga, a utisak mi je da nije puno učinio da to promeni. DeMarcus je odmah okupio alijansu u tom plemenu u kojoj on nije bio i rekao bih da je za njega bilo samo pitanje momenta kada će ispasti. Ne znam kako je igrao prethodne sezone, ali ovde mi je utisak da nije mogao mnogo da učini. A to koliko je bio blizak sa Erin dovoljno govori podatak da ga ona nije spasila, iako je mogla jer je tada imala tajni imunitet. Čak i da je preživeo ovaj plemenski, ne vidim da bi mogao nešto značajno napraviti posle.

DeMarcus - Jedan od četiri igrača koja su pokušala da igraju mastermind igru ove sezone. U startu je napravio alijansu sa Amilom, Jasonom, Lilake i Rimodecom i imao je stabilnu većinu. Peh je svakako bio odustajanje Rimodeca, ali je svakako ostao u većini. Po meni, morao je biti svestan činjenice da sledi mešanje plemena posle tog plemenskog (na 12) i da je taj plemenski trebao proći u nekoj sinhronizaciji i da mu nikako nije trebalo 4-3 na tom plemenskom. Lilake je morala glasati sa njim i ja da sam bio na njegovom mestu, učinio bih sve da taj plemenski savet bude najbezbrižniji, bez ikakvih blindsideova, turbulencija i slično. Kao što sam rekao, ispadanje YoungWolfa uopšte nije bio loš potez, samo je Lilake morala biti toga svesna, pa čak i ErinNavan možda iako ne nužno. Ili jednostavno da su svi išli na Wander, ali da se prividna stabilnost održi.

Pisao sam ranije da je po meni njegov najveći fail ta svađa sa Lilake jer bi i dalje kontrolisao igru da je ona ostala. Potom je zeznuo mešanje gde nije uzeo Lilake i tako osigurao makar ulazak u ujedinjenje, a po meni je greška bila i što nije odmah kao prvog izabrao nekoga iz Durmitora koga je hteo da "spali". Selima ili Troya bi bili idealan izbor kao prvi, a potom bi mogao uzeti Amila i Jasona i Lilake i osigurati većinu u svakom smislu. Ovako mi deluje da ga je WanderLust preveslala tim dogovorom gde DeMarcus došao u situaciju da dobije Saca kojeg je zapravo Troya (preko WL) pustio niz vodu iako DeMarcus toga nije bio svestan. Prividno je on izabrao koga je hteo (Amil-Jason-Erin), ali pokazalo se posle da je WanderLust bila ta koja je profitirala i koja je odradila mešanje kako je ona htela. Spajanje Erin i Saca je bio katastrofalan potez takođe. Sve u svemu, težak debakl iz situacije gde je imao mogućnost da sam sastavi pleme.

Amil - Nemam puno reći o njemu jer ne znam kakva mu je igra bila. Nisam imao niti jedan razgovor sa njim, odabrao je stranu koja je završila na kraju u manjini i to je to. Ne znam kakva je komunikacija sa Selimom bila, ali verujem da je gameplay bio okej. Odmah u većini, samo je DeMarcus iskreirao i svoju, a i Amilovu sudbinu.

GameHost33Date: Friday, 08-05-2020, 03:09 | Message # 26
Generalissimo
ErinNavan - Ona i Džejkobs su mogli biti mastermind sezone. Savršen dogovor pre sezone koji je mene šokirao kada sam čitao prvi intervju, što znači da sumnjam da bi neko ukapirao pre ujedinjenja, a tad bi za sve ostale bilo verovatno kasno. Plus dva tajna imuniteta u džepu. Međutim iz jedne možda savršene pozicije je odigrala niz loših poteza. Ako već igraš mastermind villain igru kao što je ona navodno htela da igra, onda nema mesta emocijama. Prva njena greška je što se nije odrekla YoungWolfa na tom glasanju. Druga i najveća greška je bila što je odigrala HII za Saca na tom plemenskom. Kao što sam već pisao, jedino smisleno je bilo da se dele glasovi na Saca i Sanju (da provuče priču DeMarcusu da Sac ima HII pošto je DeMarcus to sumnjao i možemo videti iz njegovog glasa), a da dojavi Sacu to i da Sac glasa za Sanju. Bila je u kontaktu i sa Sanjom i njoj je mogla reći da glasa za DeMarcusa kako je ova i učinila sama i ispala bi Sanja (3-2-1), ErinNavan bi sačuvala Saca i sačuvala bi HII. To bi dalo vremena da iskreira komunikaciju sa Sacom i DeMarcusom i kako se ujedinjenje već približilo, mogla se kreirati "alijansa protiv Selime, WL i Troye".

Ona je odabrala tu najgluplji mogući potez, ispao je DeMarcus, ispucala je HII i skrenula pažnju na sebe. Nema dileme da bi Durmitor još jednom otišao na plemenski verovatno pre ujedinjenja, ali mislim da bi se mogao naći neki kompromis, a ako ne bi mogao, svakako bi pametnije u tom trenutku bilo ići sa Amilom, Jasonom i DeMarcusom, a pustiti Saca niz vodu i ući u ujedinjenje sa 2 tajna imuniteta u džepu. (njen i Džejkobsov)

Lilake - Mislim da se ona baš previše uživi u ovu igru i da voli da igra VS. Ali kad je već tako, moraš biti fer igrač i igrati do kraja. Imala je dobru poziciju na početku i da nije poludela to veče, i dalje bi bila u jako dobroj poziciji. Ovako je izvršila survivor samoubistvo, uništila nesvesno i DeMarcusu sezonu, a samim time i Amilu. Sve u svemu, ovo je igra po meni u kojoj nikad ne treba gubiti glavu, previše toga se menja iz ciklusa u ciklus, promena plemena, mešanje, na kraju krajeva jedan razgovor sa pravom osobom u pravo vreme može okrenuti celu priču. Sve u svemu, mogla je više ove sezone.

GameHost33Date: Friday, 08-05-2020, 03:17 | Message # 27
Generalissimo
Sanja - Igrala je tri sezone ako se ne varam do sada i za te tri sezone nije imala niti jednu alijansu. Jedan od kvalitetnijih igrača u igrama, ali survivor nije za nju. Za nju su više online igrice koje dominira, ali ovo je puno više od toga. Plus karakterno je pokazala da nije za ovu igru.

Sac - Od jednog igrača koji ima reputaciju boljih u ovoj igri, po meni je odigrao slabu sezonu. Opet, ispočetka mi je delovao nezainteresovano previše, nije uložio sav trud i sama činjenica da se npr. Troya trudio mnogo mnogo više, pokazuje i rezultat. Koliko sam skapirao, imao je komunikaciju dobru sa Naupom i Džejkobsom, očito sa ErinNavan, znači mogao je i on da sklopi tu neku jaču alijansu preko Erin. Ne znam da li je komunicirao sa DeMarcusom, ali mislim da je morao razgovarati sa njim odmah kada su završili zajedno u plemenu i sklopiti neki dil da ga se sačuva taj krug. Posle se našao u potpuno autsajderskoj poziciji iz koje definitivno nije bilo dugoročnog izlaza. U top7 kada imate maltene samo jednu-dve osobe kojoj možete verovati znači da ne ostajete dugo u igri.

Naup - Jedan od igrača čije VS sezone obično završe isto. Mislim da igra previše jednostavno ovu igru što obično završi ranim ispadanjem u ujedinjenju. Ako ne grešim, kreirao je alijansu sa Sacom i Troyom, plus bio dobar sa Džejkobsom. Tri najbliža saveznika, a nijedan od njih nije Naupa video kao bliskog saradnika. Troya je pre njega imao bar 3-4 osobe (WL, Selima, Džejkobs...), Džejkobs je imao ErinNavan, Selimu i Troyu, a Sac je isto imao kombinacija. Sve u svemu, odabrao je pogrešnu alijansu gde su se njegovi saveznici trudili i igrali na puno strana, a on je bukvalno bio vezan za jednu alijansu. Očito nije imao neke kvalitetne kontakte sa članovima drugog plemena, a to je danas u VS osuđeno na propast u startu. Od svih igrača, jedino sam za njega mogao pretpostaviti da će završiti na nekoj poziciji između pete i desete.

GameHost33Date: Friday, 08-05-2020, 03:30 | Message # 28
Generalissimo
Džejkobs - Igrač koji je imao daleko najveću moć od početka sezone, ali koji je napravio kao i ErinNavan seriju užasnih poteza. 2 tajna imuniteta u ovoj igri od početka su blago. Morao je učiniti sve što može za početak da stigne u merge sa oba. Skandal sa ErinNavan (HII za Saca) mu nikako nije trebao, a imam utisak da je Džejkobs baš savetovao Erin da spasi Saca, pogubno...

Kao što sam rekao na drugoj temi, mogao je da uđe u ujedinjenje sa Erin, plus ova trojka koja sigurno ne bi igrala sa Troyom (DeMarcus-Amil-Jason) i da se tu doda recimo Lilake, plus korektan odnos sa Naupom i ti si taj kontroliše situaciju, plus 2 HII u džepu koja možeš čuvati do nekih top6-7, plus prednost ogromna na aukciji.

Međutim i pored svega što se desilo, smatrao sam da i dalje ima najveću moć u igri kada je krenulo ujedinjenje i bio mi je prvi favorit. HII u džepu, mogućnost izlaska sa plemenskog, faktički top4 u džepu. Ono što je meni nejasno i rekao bih skandalozno, on pokuša da igra neku mastermind igru što je očito (priča sa Erin, kontakti, informacije...), a završi tako što bude marioneta drugih igrača i zavisi od drugih. To je za mene umetnost (u negativnom smislu).

Ja sam bio šokiran kada je on glasao za ErinNavan u ujedinjenju. Kada se to desilo, smeo sam da se kladim u bilo šta da on završnicu sezone neće ni videti. Msm. igraš protiv Troye za kojeg moraš znati da igra ozbiljnu igru, igraš protiv Selime za koju znaš da je ozbiljan igrač, tu je i Sac i dalje... Hoćeš da budeš mastermind, imaš HII u džepu, imaš ErinNavan za koju niko ne zna da ti je top2 alijansa i imaš prednost u džepu. Za njega je prvi plemenski savet u ujedinjenju bio finale sezone. Da je odigrao uspešno, verovatno bi pobedio. Odigrao je užasno i sve posle je bila posledica.

Mislim da je morao pokušati preuzeti kontrolu u top10 i povesti igru kao mastermind ili jednostavno ispasti tada jer isti đavo ispao tada ili posle. Imaš ErinNavan, imaš Saca i imaš Lilake koja nije ničija u tom momentu i koja bi top5 ponudu prihvatila na keca. Sve što ti treba je da odigraš prednost i eliminišeš sa plemenskog npr. Troyu koji ima poništavac tajnog imuniteta (što znaš) i ukloniš sa plemenskog i njegov glas i njegov poništavač (mada možeš ukloniti i WL/Jasona nebitno) i samo ti treba još jedan glas za 5-4 situaciju. Sanja je bila bliska sa Sacom, mogao je i njoj ponuditi top5 ili joj čak u znak poverenja dati svoj tajni imunitet ako treba, kreirati alijansu Džejkobs-Sac-ErinNavan-Lilake-Sanja gde si ti em u kontroli svega (ErinNavan najbliži saradnik, Sac veran Erin do kraja) em imaš tajni imunitet, imaš potpunu kontrolu. Plus i Naup bi se tu priklonio sigurno pre ili kasnije.

Džejkobs je iz takve potencijalne situacije izbacio ErinNavan pod izgovorom "nismo ništa mogli da uradimo" što je sprdnja i smešno ako ćemo ozbiljno, jer brojeva je bilo i moglo se uraditi (plus HII, plus prednost koja izbacuje sa plemenskog i Troyu i njegov poništavač) i automatski sebi označio kraj puta.

U tom momentu su Troya-WL plus Selima preuzeli igru, Selima je još izlevatila Džejkobsa i izbila mu HII iz džepa, tako da je onaj pokušaj u top7 igranja na WL bio poslednja šansa, ali to se trebalo odigrati u top10, a ne u top7. Na kraju je umalo ispao i sam na plemenskom na kojem je odigrao prednost što bi tek bio epic fail.

GameHost33Date: Friday, 08-05-2020, 03:46 | Message # 29
Generalissimo
Troya - Jedan od četiri igrača koji su težili da budu mastermind sezone (uz DeMarcusa, Džejkobsa i ErinNavan). Generalno gledano, Troya je igrao najbolju igru po meni ove sezone iako je i on zakazao pred kraj jednom ozbiljnom greškom. Jedini koji može reći od svih koji su pokušali da budu mastermind, da je on prišao najbliže tome. Ne skroz, jer bi onda pobedio, a ne bi završio četvrti.

Mislim da je uložio i najviše vremena i da je najviše hteo pobedu. Malo sam razočaran da igrač sa njegovom reputacijom nije pronašao tajni imunitet niti jedan, pa čak se nije ni približio istom, a ni u igrama nije naročito dominirao, ali opet radio je sve što je trebao u društvenoj igri.

Alijansa sa Selimom i WanderLust je bila vrhunski pogodak. Pogotovo sa WL... Daleko najkvalitetnija alijansa i nešto ispod radara uz ovo ErinNavan-Džejkobs. Oni su bili najbliže onome što sam rekao malopre "kada saznaš da su alijansa, prekasno je", ali su zapeli u top5. 

Takođe, leglo mu je kao kec na deset što je ušao u alijansu sa Sacom, Naupom i Džejkobsom i tako je pokrio sve informacije. U svom plemenu je znao sve što se dešava, a preko WanderLust je znao šta se dešava na drugoj strani. Plus je i preko Lilake dobio neke informacije i ko zna preko koga još. Zajedno sa WL su iskreirali plemena, odrekli se Saca što je odličan potez bio, potom bezbrižno stigao do ujedinjenja i uspeo da ima sreće (i znanja naravno) da Džejkobs odigra kako je odigrao i to je to. Preuzeo je mastermind poziciju, međutim nije uspeo do kraja da odigra kako treba.

Fail sezone za mene je top6. Mislim da je svako morao tad da nasluti da će biti top2, a ne top3 jer imamo 7 članova porote. Plus u pravilima igre stoji da je najmanje sedam članova porote, tako da šest nije bilo ni u teoriji moguće. Jednostavno mislim da nije pokrio sve mogućnosti za finale. Dolazak u top3 sa Selimom i WanderLust ne znači finale jer bi Selima povela WL. Plus uvek imaš taj rizik koji se desio da Selima kad tad provali da WL igra sa Troyom. Meni je Džejkobs posle ispadanja Saca rekao da i dalje donekle veruje Troyi, a mislim da je Troya debelo pogrešio što tu nije iskoristio Džejkobsa. Znaš da je Selima ozbiljan igrač u igrama, a znaš da te WanderLust 100% vodi u finale, znači gledaš da u top3 stigneš sa WL i još nekim slabim igračem u igrama, a Džejkobs je tu idealan. Plus, u top5 na intervju saznaš da Džejkobs ima najmanje šanse za pobedu, znači ako je finale top3, opet ti Džejkobs nije nikakva konkurencija. Ja mislim da je idealan potez u top6 bio eliminacija Selime, plus imas Jasona koji sluša WL, to se rutinski izvede. I naredna dva kruga izbaciš Naupa i Jasona/Džejkobsa i rešio si problem.

Čak i u top5 je mogao da izglasa Selimu, ali on je išao na Džejkobsa.

Ne znam razlog zašto nije išao na Selimu i zašto je došao u situaciju da u top4 igra igru (a nije morao), ali ako se vodio emocijama, i on se zajebao kao i Džejkobs-Erin. Ako si mastermind, nema mesta emocijama, a ako je taktički potez bio u toj situaciji sačuvati Selimu, onda teško može proći priča "King of Survivor" jer je to realno bio loš potez i tako se ispostavilo. Plus je znao da Selima ima dobar kontakt sa Džejkobsom, još komunicirala sa Jasonom... Nije iskoristio mogućnost u top6 (ili top5) da je izbaci i posle je to samo posledica toga.

Opet, iako nije odigrao savršeno, realno najviše je vukao konce i da je došao u finale sigurno bi pobedio.

GameHost33Date: Friday, 08-05-2020, 03:54 | Message # 30
Generalissimo
WanderLust - Za mene najugodnije iznenađenje sezone u smislu igre. Za alijansu nje i Troye nisam mogao ni naslutiti, saznao sam tek u top8 ili top9 i tek tada sam skapirao koliko vrhunsku igru igra ispod radara. Ušla je u sezonu sa dokazanom pričom "da izglasava najslabije" i slično i automatski skrenula pažnju sa sebe kao nekog mastermind igrača i slično. A u praksi se povezala sa Troyom što je odličan potez bio i to sumnjam da je bilo ko mogao da nasluti.

Međutim, bila je u plemenu gde nije bila u većini i gde je bukvalno minuta delila od ispadanja. Ja sam očekivao da ona ispadne na tom plemenskom kada je ispao YoungWolf, realno se nije mnogo pitala. Bilo je na vagi da li ispada ili ostaje, ali kada je preživela taj plemenski savet, počela je druga priča. Izmešala je pleme kako je htela, povezala je sebe sa Troyom i Selimom, napravila širu alijansu od te, plus zadržala komunikaciju sa Jasonom. Prepustila je Troyi da on vodi igru preko Džejkobsa i Naupa i jednom lagodnom većinom kružila ujedinjenjem bez da je neko vidi kao veliku pretnju.

Sumnjam da je Troya doneo neki potez u ovoj igri, a da WanderLust nije imala direktan uticaj, usotalom i sami su rekli da su zajednički potezi bili, tako da je WanderLust verovatno jedini igrač koji bi verovatno imao argumente da pobedi Troyu u finalu jer su zajedno donosili odluke, ali je WL bila bolja u igrama.

Opet, zakazala je i ona u tom konfliktu sa Selimom koji joj nije bio potreban i da se nije desio, finale Troya-WanderLust bi bilo skoro pa izvesno.

Izuzetno kvalitetan igrač u igrama, a pokazala je i na društvenom planu da može biti deo najjače alijanse u igri i plus donositi direktne odluke u toj alijansi.

Profitirala je i u priči sa DeMarcusom kod podele i generalno povukla neke dobre poteze. Odigrala je imunitet za Troyu  kada bi on verovatno bio ugrožen u top7, osvojila neke nagrade i tako zaštitila alijansu da nagrade ne odu u ruku druge alijanse.

Sve u svemu, ozbiljan kvalitet je pokazala i uopšte ne bi bilo iznenađenje da je pobedila i ne bi bilo nezasluženo. Igrala je puno dublju i bolju igru nego što je većina to videla i uopšte pomišljala.

Ja sam to stekao utisak i kroz neke razgovore sa njom tokom sezone, pogotovo u ujedinjenju. Po meni, daleko najbolja igra iz senke ove sezone.

Search:

VS |