Thursday, 09-01-2025, 18:08Main | Registration | Login

Prijava

Chat

Posjetioci

Trazi...

Reunion show - Page 2 - Forum
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
Reunion show
GameHost33Date: Friday, 08-05-2020, 01:42 | Message # 11
Generalissimo
Group: Game Host
Awards: 11
Status: Offline
Šesti ciklus počinje mešanjem plemena. Tara je kupila već pomenutu prednost, pa je WanderLust birala prva, a DeMarcus drugi. WanderLust je u Taru dovela Selimu, Naupa, Džejkobsa i Troyu, a zadržala Lilake, dok je DeMarcus u Durmitoru ostavio Saca i Sanja, a poveo sa sobom Amila, ErinNavan i Jasona.

Igrala se modifikovana verzija asocijacija odmah posle toga za 2 tokena, igra koja je po meni bila jedna od zanimljivijih ove sezone. Naup je veoma brzo rešio prvu asocijaciju gde konačno rešenje bilo "gusle", dok je druga poprilično potrajala. ErinNavan je pronašla rešenje "Ada Bojana", ali u diskusiji pleme je odlučilo da pošalje samo rešenje "Bojana" što naravno nije isto. Zanimljivo je da ni par krugova nakon toga nisu pokušali sa "Ada Bojana", dok novoformirana Tara jeste i tako su osvojili nagradu.

Igra za imunitet je bila mica. Kao što sam rekao par puta, igra gde je svakako ideja već tokom postavljanja figura oduzeti neku protivničku, a to se može samo popunjavanjem vanjskog reda. Sanja je savetovala pleme Durmitor da tako rade, međutim ErinNavan je pronašla neki solver koji je brzo zagubila, pa je otišla mast u propast za Durmitor. Oba plemena su se zatvorila unutra i delovalo je da igra nikad neće završiti. Međutim Tara je ipak na kraju odnela pobedu nakon skoro 3 sata igre.

Ja sam dan posle uglavnom prespavao, bio sam online taj dan prvi put možda dva sata pre kraja glasanja, a ErinNavan je u poruci poslala poruku da poklanja imunitet Sacu, a potom i glasala za njega. Ja kada sam ustao (nakon što je glas odigran), rekao sam joj da je nemoguće da se tajno pokloni tajni imunitet na plemenskom, a da javno to može učiniti samo tako što bi poklonila na plemenskom savetu u temi. (mislim da je to bila dopuna pravila o kojoj sam pisao ranije) Iako sam video kod Troye na sajtu u pravilima tu dopunu, ne znam kako sam zaboravio da je napišem u svoja pravila iako je bila planirana, pa sam morao da dopunim. ErinNavan je odlučila da odigra HII za Saca, a on i Sanja su glasali za DeMarcusa. 

Attachments: 6300659.png (521.9 Kb)

GameHost33Date: Friday, 08-05-2020, 01:45 | Message # 12
Generalissimo
Sedmi ciklus je ponudio samo jednu igru koja se igrala i za nagradu i za imunitet, to je bio riziko.

ErinNavan je preuzela na sebe da postavi tenkiće što je uradila užasno postavljajući 7 tenkića na 2 teritorije, a ostavljajući po 1 tenkić na velikom broju teritorija što je Tari olakšalo da osvoje veliki broj teritorija već na početku s obzirom da su oni imali samo dve teritorije sa jednim tenkićom.  Durmitor je uspeo nekako da odbije napade i produži partiju, ali na kraju Tara je slavila.

Na plemenskom savetu je izglasan Amil rezultatom 3-2.

Attachments: 6489234.png (29.5 Kb)

GameHost33Date: Friday, 08-05-2020, 01:47 | Message # 13
Generalissimo
Zaboravih da okačim intervjue koji su rađeni sa svim takmičarima odmah posle mešanja. Osim Jasona, svi su odgovorili, doduše Lilake sa zakašnjenjem. Pitanja za sve su bila ista, možete ih videti u većini odgovora.

Attachments: 4537559.png (201.1 Kb) · 6162435.png (328.0 Kb)

GameHost33Date: Friday, 08-05-2020, 01:56 | Message # 14
Generalissimo
Već sam rekao u više navrata, plan sezone je bio da ujedinjenje bude na 10 ako odnos članova u plemenima bude 6-4, a na 9 ako bude 5-5. Razlog je eventualni tie na plemenskom ako bi išla četiri člana, kako bi se to izbeglo. S obzirom da je Durmitor ostao na samo 4 člana, plemena su dobila hint da sledi ujedinjenje.

Aukcija je bila prva igra u ujedinjenju, a s obzirom da je bilo 10 učesnika, bilo je i 10 predmeta na aukciji. Neka ideja je bila da onaj najstrpljiviji član koji ništa ne bi kupio 9 rundi, dobije tajni imunitet kao nagradu. Međutim, desilo se da u finalni krug čak tri osobe dođu sa 100$. Sanja je licitirala prva i osvojila tajni imunitet.

Troya je u osmom krugu kupio poništavač tajnog imuniteta koji je važio do top5, Džejkobs je kupio mogućnost izbacivanja nekog sa plemenskog saveta (ne može glasati, ali ni biti izglasan) koji je važio do top6, WanderLust je kupila individualni imunitet koji može iskoristiti najkasnije kada u igri ostane 8 igrača. ErinNavan je kupila trag za tajni imunitet o kojem je bilo reči u postu za tajne imunitete.

Igra za imunitet je bila serija pitanja vezana za Crnu Goru gde su takmičari osvajali poene, a Jason je za dlaku pobedio ErinNavan koja je potom izglasana.

Sac i Sanja nisu glasali, ErinNavan i Lilake su glasale za Selimu, a svi ostali za ErinNavan. Troya je odigrao poništavač tajnog imuniteta za slučaj da ErinNavan ima HII.
Attachments: 7864979.png (95.7 Kb)

GameHost33Date: Friday, 08-05-2020, 01:58 | Message # 15
Generalissimo
Usledio je novi intervju i ujedno poslednji u ovoj sezoni.

Attachments: 7345121.png (197.7 Kb) · 6465264.png (613.7 Kb)

GameHost33Date: Friday, 08-05-2020, 02:04 | Message # 16
Generalissimo
Naredni ciklus je počeo klizećom puzlom koja se igrala za nagradu. Troya je dominirao u uvodnim fazama, ali Selima je odnela pobedu i osvojila informaciju vezanu za tajni imunitet. To je podelila sa Džejkobsom, Troyom i WanderLust koliko sam skapirao s obzirom da je njih četvoro slalo rešenja to veče, svi neuspešno. Doduše Troyino slanje se nije prihvatilo jer je bio na MO.

Tek sledeći dan je Selima pronašla HII i to neposredno pre početka igre za imunitet ako se dobro sećam. 

Troya je bio na Misterioznom ostrvu posle igre, ali nije igrao igru za dupli glas. --> https://survivorvirtual.ucoz.org/forum/147-1101-1

Igra za imunitet je bila logičko-matematička jednadžba koju su igrali svi protiv Sanje i na kraju su je "uhvatili", a Troya je osvojio imunitet.

Pleme je delilo glasove, 4 glasa su bila na Lilake, 3 na Sanji, Sanja je naravno glasala za Lilake, a Lilake nije glasala, pa je ispala. Ono što je zanimljivo, Sanja je svoj tajni imunitet odigrala posle 22h, tj. nakon što je Džejkobs odigrao tajni imunitet za Selimu. Ne znam da li je to uticalo na njenu odluku, ali je bukvalno odigrala HII minut pre nego što bih napisao "pročitaću glasove" do kada se HII mogao odigrati.

Attachments: 8685568.png (62.2 Kb)

GameHost33Date: Friday, 08-05-2020, 02:10 | Message # 17
Generalissimo
Sledeći ciklus je de facto poništen, pa nećemo trošiti puno reči na njega. Sreća u nesreći je da je baš u tom ciklusu bila ta fail igra sa "four in a row" pa apsolutno nagrada koju je Sac dobio nije imala efekta.

Na Misterioznom ostrvu su on i Džejkobs igrali asocijacije gde konačno rešenje bilo ZETA. Ono što je meni zanimljivo, imali su u asocijaciji GRČKA i SLOVO, a niko očito nije otvorio na wikipediji da pogleda grčki alfabet, što bi oduzelo 10 sekundi vremena. A da se pogledalo jasno bi se uočila Zeta i skapiralo bi se rešenje. Džejkobs je pokušavao sa lambdom i betom čini mi se, neuspešno.

Igra --> https://survivorvirtual.ucoz.org/forum/147-1122-1

Pobednik igre je osvojio protivnikov glas na sledećem plemenskom savetu. Pobedu je odneo Džejkobs.

Sac je takođe imao "informaciju od značaja", tražio je da sazna da li Jason ima neku prednost u igri, pa je saznao u tom momentu da Jason nema nikakvu prednost.

Igru za imunitet je dobio Jason (lavirinti), a WanderLust je počela seriju besmislenih žalbi zbog svojih poraza u ujedinjenju.

Plemenski savet je poništen i Sanja je evakuisana iako bi svakako ispala. Svi su glasali za nju osim Džejkobsa koji je svoja dva glasa potrošio na Sacu. Ono što je zanimljivo, na tom plemenskom savetu su svi glasali u prvih 30-40 minuta nakon čega je Sanja obaveštena na FB da samo ona treba još da glasa i potvrdno je odgovorila. Nije se udostojila tad da uđe 5 sekundi i desilo se ono što joj je rečeno da će se desiti dan ranije.

GameHost33Date: Friday, 08-05-2020, 02:22 | Message # 18
Generalissimo
U top7 su igrači dobili u poštanskom sandučetu izgled tajnog imuniteta. Troya se odmah požalio na poruku "kako je to 6. tajni imunitet" i slično iako niti jedan nije maltene poklonjen i svi su bili poprilično dobro sakriveni. Osim Sanjinog na aukciji, ali za njega je trebala neka druga kvaliteta da se osvoji.

Niko tokom igre nije pronašao HII koji je bio poprilično dobro sakriven sa ciljem da se ne pronađe tako lako iako se moglo pretpostaviti na kojoj slici se nalazi s obzirom da je slika na kojoj je bio obilovala zelenom bojom. Takmičari su posle igre dobili informaciju gde je bio HII.

WanderLust je pobedila u igri za nagradu i dobila između ostalog tajnu prednost u igri. Ona je imala mogućnost na jednom od naredna dva plemenska saveta iskoristi prednost tako što će dati nekome lični imunitet i zaštiti ga (nije mogla na sebi odigrati). Osvojila je i dupli glas.

U igri za imunitet pobeđuje Naup (traženje objekata na slici), a WanderLust se opet žalila i tražila da joj pošaljem na poruku screenshoot sa vremenom kada je Naup poslao, s obzirom da nije verovala da je poslao rešenja pre nje, što sam ja i uradio.

Plemenski savet je obeležilo dosta stvari. Prvo je WanderLust odigrala svoj imunitet na Troyi (u opisu nagrade je stajalo da će saplemenici saznati za odigravanje toga kada se diskusija završi), a Džejkobs je malo posle toga iskoristio prednost da udalji WanderLust sa plemenskog saveta i tako taktički oduzme njena oba glasa koja je imala. Džejkobs je u opisu nagrade imao da će osoba koju udalji sa plemenskog biti obaveštena čim odigra nagradu (može se odigrati pre kraja diskusije). 

Alijansa Selima-Troya-Jason je glasala za Saca, a alijansa Sac-Naup-Džejkobs za Jasona. Selima je odigrala tajni imunitet za Jasona i tako maltene osigurala eliminaciju jednog člana suparničke alijanse. Troya i Jason su imali imunitete (kao i Naup), a da su tri glasa došla na Selimu, na ponovljenom glasanju bi takođe ona i Sac postali imuni i ispao bi Džejkobs kao jedini nezaštićen. Kako god da je glasao trio Sac-Naup-Džejkobs, neko od dvojca Džejkobs-Sac je bio osuđen na ispadanje u top7.

Attachments: 2228103.png (527.5 Kb)

GameHost33Date: Friday, 08-05-2020, 02:26 | Message # 19
Generalissimo
Igra za nagradu u top6 je bila svojevrsni test poverenja s obzirom da je bilo oduzimanja života, pa su saplemenici mogli dobiti jasnu sliku ko se gde nalazi. Pitanja su bila vezana za sezonu i mislim da nisu bila nimalo jednostavna.

Troya je osvojio nagradu odlaska na Misteriozno ostrvo, ali osvojio je i drugu nagradu za koju ne znam da li je bio svestan.

Imao je mogućnost da igra lutriju, ali je odbio iako su samo 2 od 16 polja bila gubitnička --> https://survivorvirtual.ucoz.org/forum/147-1136-1

Druga nagrada je bilo saznanje da li je neko osvojio tajni imunitet u prethodnoj igri za nagradu u prethodnom ciklusu. Tajni imunitet istog izgleda se nalazio u lutriji, tako da je mogao jasno da vidi da niko nije pronašao HII.

U igri kluedo koja je ocenjena kao verovatno najbolja u sezoni pobeđuje Selima iako je Naup imao maltene meč loptu.

Troya očito nije skapirao tu drugu nagradu s obzirom da su deljeni glasovi na Naupa i Džejkobsa (njih 2 su glasala za Jasona), a na ponovljenom glasanju ispada Naup.

Attachments: 1936773.png (44.8 Kb)

GameHost33Date: Friday, 08-05-2020, 02:32 | Message # 20
Generalissimo
U top5 igri za imunitet pravljena je anketa sa idejom da još malo približi igračima sliku o njima koje možda nisu svesni.

Pitanja:

1) Ko je najprljaviji igrač u sezoni? (najveći zlikovac/villain)
2) Ko je najdominantniji (najbolji) u igrama?
3) Ko je najveći spamer?
4) Ko ima najveće šanse za pobedu u ovoj sezoni?
5) Ko igra najbolju igru iz senke ove sezone? (igra dobro, a ne obraća se pažnja)
6) Ko najviše želi pobedu u ovoj sezoni?
7) Ko je sa najviše potrošenog stresa došao do top5?
8) Ko ima najveću moć (najviše vuče konce) trenutno u sezoni?
9) Ko ima najbolji avatar od preostalih takmičara?
10) Ko je imao komunikaciju sa najviše igrača u ovoj sezoni?
11) Ko je povukao najviše velikih poteza u sezoni do sada?
12) Ko je potrošio najviše vremena u traganju za tajnim imunitetima?
13) Ko najbolje (najuverljivije) laže u ovoj sezoni?
14) Ko je najviše profitirao mešanjem plemena?
15) Ko najmanje zaslužuje plasman u top4?
16) Ko najviše zaslužuje pobedu u ovoj sezoni?
17) Ko je najlojalniji igrač u sezoni?
18) Ko je najdosadniji takmičar od preostalih?
19) Ko najviše uživa u igranju virtualnog survivora?
20) Ko najviše paraoniše?

Rezultati glasanja članova plemena Zeta:

Rezultati glasanja porote:

Spojeni rezultati:

Kao što je već rečeno, u slučaju glasanja porote/plemena, ako neko ima ukupan broj poena isti, dobija se isto bodova. (Npr. na prvom mestu dve osobe sa 20 poena, obe dobijaju 5 bodova, a onaj treći dobija 3)

Kada je jednako bilo na konačnom sabiranju, gledao se ukupan prosek u obe tabele.

Jason je osvojio imunitet, a izglasan je Džejkobs. Plemenski je obeležilo to što su svi osim Džejkobsa glasali u poslednje 2-3 minute plemenskog saveta. Jason je svoj glas poslao u 22:01h. S obzirom da je imao imunitet, nemoguće je bilo da on dobije glas, tako da sam maltene ušao na FB da mu saopštim da ima 3 minute da glasa inače će biti automatski eliminisan iz sezone, ali on je obavio glas pre nego što sam to stigao da uradim tako da nije bilo problema. Tako da je pametno u narednom periodu ko bude organizovao VS da u pravila igre ubaci i tu mogućnost šta se dešava ako neko sa imunitetom ne glasa u ujedinjenju.

Attachments: 9128616.png (49.9 Kb) · 8708874.png (48.8 Kb) · 8842237.png (107.2 Kb) · 2542807.png (26.3 Kb)

Search:

VS |