E da i ja napisem nesto o svojoj igri, da ne mislite da sam nepismen. Moram da pisem ijekavicom. Nadam se da vam ne smeta. Ovako... Srecom, zapao sam u Galf gdje nisu zanemarivali nove takmicare. Ja sam u toku igre imao prednost, jer sam novi i nisam ni sa kim bio u svadji. Zahvaljujuci doprinosu u igrama u Galfu, skrenuo sam paznju na sebe. Onda se razvio moj kontakt sa Tiksi i Ethanom, i osjetio sam da ce to biti snazan dil. Takodje, sam bio u dobrim odnosima i sa Merry i Naupom, ali to nije bilo bas blisko. Bili smo veoma jako pleme, pa nismo izgubili nijednu borbu za imunitet, pa smo u podjeli na Atrevido i Bou imali prednost.
Odlucili smo da Tiksi, Naup i ja, odemo u Bou, i da izaberemo Saca, zato sto je on bio dobar sa Tiksi, i Anju, jer smo sumnjali da ima HI, pa da je izbacimo. Ethan i Merry su otisli u Atrevido, jer mu je Troya garantovao sigurnost. Ali, on nije bio siguran da je zasticen, pa je od nas trazio da izgubimo borbu, ali na kraju niko nije pobijedio. Na tom plemenskom, izbacili smo Anju.
U ujedinjenju, prvi je izbacen Aleksandar, zato sto ni sa kim nije bio u dilu, ali se ne sjecam cija je to ideja bila. Ja sam i dalje bio u odlicnim odnosima sa Tiksi, Ethanom i Sacom, a znao sam da je i Naup sa nama zbog Tiksi.
Sledeci ispada Laza. To mi je odgovaralo, jer sam shvatio da Ethan igra neku igru sa Troyom, pa mi je odgovaralo da ispadne neko iz njegovog klana, a posebno Laza, jer je bio VEOMA JAK u igrama. To nam je kasnije omogucilo da izbacimo Troyu.
Izbacivanje Troye je bila moja i Sacova ideja. Tada sam ponudio Bibi dil, da cu da je vodim sto duze mogu, ako izbaci Troyu, jer nam je on bio najveca prijetnja. Biba je pristala. Ovim nisam izdao ni Tiksi ni Ethana, jer sam im rekao to, i oni se nisu mnogo protivili.
Slijedi za mene najtezi plemenski savjet. Izbor je morao biti izmedju Ethana i Saca. Meni je Sac bio jako drag, ali ja njemu nikada nisam rekao da smo u dilu, kao ni on meni, a Ethanu jesam, tako da sam odlucio da se vodim tim obecanjem. Ali, kocilo me saznanje da je Ethan od pocetka krio svoj Hi od mene, i kada sam ga pitao zasto mi nije rekao prije za to, njegov odgovor je bio: ,, Pa ja sam mislio da znas, da ti je Tiksi rekla" , a mislim da je namjerno krio. Takodje, od Saca sam saznao da su Ethan i Troya htjeli da me izbace, ali da Tiksi nije dala. Ali, jedini razlog zbog kojeg sam glasao za Saca je obecanje koje sam dao Ethanu.
Ethan i ja smo dosli do ideje da u Final 5 bude stari Galf: Ethan, Tiksi, Naup, Merry i ja. Ali to nije bilo moguce, jer je Marko imao HI.
Glasao sam za Marka zbog HI, a rekao Bibi da glasa za Merry.
Na sledecem plemenskom, mogao sam da se dogovorim sa Nauparcem, Markom i Bibom da izbacimo Ethana, ali sam mu ostao vjeran do kraja, pa je ispao Nauparac.
Ja sam Bibi obecao Final 5, i doveo sam je do te pozicije. To mi je bas drago, jer sam ispunio njena ocekivanja.
Napokon je dosao plemenski na kojem smo izbacili najvecu prijetnju - Marka. To da nam je bio najveca prijetnja, govori kakav je on igrac.
I stigli smo do finala. Zacudjujuce. Za mene prva sezona, prvo finale. Drago mi je sto je sa mnom moj najvjerniji prijatelj - Tiksi.
Kao i Ethan, jer sam dokazao da nijednu osobu sa kojom sa bio u dilu, nisam izdao. Bio sam dobar u igrama. Osvojio sam dvije, a dvije sam poklonio: jednu Sacu, jednu Ethanu. Istina da jednu nisam zasluzio, jer ju je trebao dobiti Laza, ali to nije moja krivica, vec naseg dragog GH. To su bile prve 3. igre u ujedinjenju i ona igrica Curtling ( tako se valjda zove). Kao sto rece ethan :
Quote (EthanMorasca)
Mislim da nema potrebe za ulizivanjem i nadam se da ćete ceniti moju iskrenost.
Hvala!