Friday, 24-01-2025, 17:15 | Main | Registration | Login |
|
9. plemenski savet - Forum
9. plemenski savet
| |
GameHost33 | Date: Saturday, 25-04-2020, 22:27 | Message # 1 |
Generalissimo
Group: Game Host
Status: Offline
| Zeta, dobrodošli na plemenski savet.
Diskusija će trajati do nedelje u 16h, a onda ćete u periodu između 16h i 19h glasati, nakon čega ću ja u 19h pročitati glasove.
Glasate tako što meni ovde na forumu pošaljete privatnu poruku sa imenom osobe za koju glasate, uz obrazloženje zašto glasate baš za tu osobu, ali tek nakon što završi diskusija.
Ako neko ima i želi da iskoristi tajni imunitet, to može učiniti tokom glasanja, bilo u poruci u kojoj šalje glas ili u novoj poruci posle toga, a pre početka čitanja glasova. Onog momenta kada napišem "pročitaću glasove", tajni imunitet se više ne može iskoristiti.
Jason je osvojio imunitet i za njega ne možete glasati, svi ostali su ugroženi.
Pre samog glasanja nam predstoji diskusija, postaviću vam nekoliko uvodnih pitanja (moguće i još neka tokom diskusije) na koja ste dužni da odgovorite ovde u temi!
Pitanja za sve takmičare:
-Iako je meni delovalo da će prethodni plemenski savet proteći tiho i bez bure, videli smo dva tajna imuniteta, plus je WanderLust iskoristila svoj individualni imunitet. Da li ste bili iznenađeni nekom od odigranih prednosti i ako da, kojom i zašto?
-Nakon ovog plemenskog saveta ostaće samo 7 takmičara u igri. Prostora za manevar je sve manje i manje, a utisak je da su svi ili makar "vladajuća većina" potpuno sigurni da će ih njihov dogovor i poverenje u određene osobe odvesti do samog kraja. Da li mislite da će ova sezona proteći bez neke "Survivor izdaje" ili možda vidimo iznenađenja? Da li imate potpuno poverenje u ljude sa kojima sarađujete u ovoj igri?
-Na prethodnih pet plemenskih saveta, ispalo je pet članova prvobitne Tare. Da li je to potpuno jasan znak da se originalni Durmitor drži zajedno ili ne? Ako je tako, da li uopšte ima prostora za Jason i WanderLust da nešto naprave u toj situaciji?
-Dolazimo u deo sezone kada se već može naslutiti ko je na "pol poziciji" ili pri vrhu favorita za pobedu u ovoj sezoni. Ako mislite da se nalazite pri sredini poretka (a većina je tvrdila tako na prethodnim plemenskim savetima) da li je ovo možda poslednji trenutak kada možete promeniti vaš položaj i napraviti potez koji će vas eventualno dovesti do finala i pobede?
-Da li mislite da postoje u igri takmičari koji nisu zaslužili da stignu ovako daleko u igri? Ako ih ima, da li ih baš to čini idealnim "partnerom" za sedeti pored te osobe ili tih osoba u finalu i odneti pobedu ili je pametnije igrati fer i eliminisati onoga ko najmanje zaslužuje plasman u top7?
-Misteriozno ostrvo je bilo domaćin velikog broja takmičara ove sezone, mnogo stvari se kupilo na aukciji, svima je jasno da su tajni imuniteti prisutni u igri uvek, a opet puno stvari se "potrošilo" već. Koliko je u ovoj fazi sezone bitno anticipirati ko ima kakvu prednost jer upravo te prednosti mogu odigrati ključnu ulogu možda i na ovom plemenskom savetu? (ako ih ima naravno)
-Lilake je postala prvi član porote, jasno je da svaki naredni takmičar koji bude izglasan postaje član porote. S obzirom da porota odlučuje o pobedniku, koliko je važno održati korektan odnoss sa ljudima za koje glasate i da li je tako nešto uopšte moguće?
-Paranoja je bitan faktor ove igre, da li vam se desilo makar jednom u igri da posumnjate u vaše saveznike?
-Dzejkobs i Sac su proveli čitav dan na Misterioznom ostrvu, imate li predstavu šta su radili tamo i koliko to utiče na ovo glasanje?
-Jasone, od tri igre za imunitet, pobedio si u dve. Da li misliš da možeš nastaviti seriju dobrih rezultata u igrama i da li to može da ti stavi metu na leđa?
-Sanja, na prošlom plemenskom savetu si dobila četiri glasa. Često si isticala da igraš bez alijanse, da se vidiš pri dnu, da li to znači da si u ovom trenutku najugroženija? Zar ne bi imalo smisla za sve one koji pretendiraju na dobar rezultat u igri da sarađuju s tobom s obzirom da deluje da si potpuni autsajder u ovom trenutku?
-Džejkobse, odigrao si tajni imunitet za Selimu na prošlom plemenskom savetu, možeš li plemenu objasniti taj potez? Da li je odluka bila isključivo tvoja i zbog čega si mislio da je Selima ugrožena? Ispostavilo se da niko nije glasao za nju.
-Selima, da li si znala da će Džejkobs odigrati tajni imunitet za tebe? Ako jesi, da li si ti tražila da on to učini ili ne?
-Naupe, od svih takmičara koji su ostali u igri, stekao sam utisak da se jedini držiš potpuno po strani. Najmanje učestvuješ u diskusijama na plemenskom savetu, odgovori su uglavnom "samo da se napišu", da li je to taktika da ostali ne primete tvoj uticaj ako on uopšte postoji ili se radi o nečemu drugom?
-Troya, ti si verovatno jedini takmičar u istoriji virtualnog survivora koji je ispao na plemenskom savetu jer si jedini bio nezaštićen (ostali su ili iskoristili tajni imunitet ili je neko imao lični). Pomenuo sam prednosti ranije, da li misliš da onaj ko dođe u top5 bez bilo kakve prednosti može doživeti sličan scenario koji si ti doživeo tada?
-Sac, kako vidiš svoju poziciju trenutno u igri? Hteo si da odustaneš, pa si se predomislio. Da li si pronašao put nazad u igru i da li misliš da ćeš "preživeti" ovaj plemenski savet? Postoji li makar jedna osoba u ovoj igri u koju se možeš pouzdati i da li je ponekad bitnije imati jednog pravog saveznika nego biti u alijansi sa više njih gde su neki poznati kao igrači koji su u prošlosti često menjali strane?
-WanderLust, ti si jedan od dva preostala člana originalne Tare. Kao što sam naveo, pet ih je ispalo u nizu, Jason ima imunitet. Da li se osećaš ugroženom na ovom plemenskom savetu? Zašto si odlučila da iskoristiš individualni imunitet na prošlom plemenskom savetu, a ne recimo na ovom?
|
|
| |
WanderLust | Date: Saturday, 25-04-2020, 23:14 | Message # 2 |
Lieutenant general
Group: Users
| -Nakon ovog plemenskog saveta ostaće samo 7 takmičara u igri. Prostora za manevar je sve manje i manje, a utisak je da su svi ili makar "vladajuća većina" potpuno sigurni da će ih njihov dogovor i poverenje u određene osobe odvesti do samog kraja. Da li mislite da će ova sezona proteći bez neke "Survivor izdaje" ili možda vidimo iznenađenja? Da li imate potpuno poverenje u ljude sa kojima sarađujete u ovoj igri?
Skoro pa sam sigurna u iznenadjenja.
-Na prethodnih pet plemenskih saveta, ispalo je pet članova prvobitne Tare. Da li je to potpuno jasan znak da se originalni Durmitor drži zajedno ili ne? Ako je tako, da li uopšte ima prostora za Jason i WanderLust da nešto naprave u toj situaciji?
Nema to nikakve veze sa prvobitnim Durmitorom. Ima veze sa mesanjem gde su oni jednostavno dosli na pravu stranu, u Taru .
-Dolazimo u deo sezone kada se već može naslutiti ko je na "pol poziciji" ili pri vrhu favorita za pobedu u ovoj sezoni. Ako mislite da se nalazite pri sredini poretka (a većina je tvrdila tako na prethodnim plemenskim savetima) da li je ovo možda poslednji trenutak kada možete promeniti vaš položaj i napraviti potez koji će vas eventualno dovesti do finala i pobede?
rano je jos za to
-Da li mislite da postoje u igri takmičari koji nisu zaslužili da stignu ovako daleko u igri? Ako ih ima, da li ih baš to čini idealnim "partnerom" za sedeti pored te osobe ili tih osoba u finalu i odneti pobedu ili je pametnije igrati fer i eliminisati onoga ko najmanje zaslužuje plasman u top7?
Ne mislim da je u igri neko ko igracki ne zasluzuje da bude u top8. To pokazuju i igre. Ne bih izbacivala najjace samo radi eventualno bolje pozicije u finalu.
-Misteriozno ostrvo je bilo domaćin velikog broja takmičara ove sezone, mnogo stvari se kupilo na aukciji, svima je jasno da su tajni imuniteti prisutni u igri uvek, a opet puno stvari se "potrošilo" već. Koliko je u ovoj fazi sezone bitno anticipirati ko ima kakvu prednost jer upravo te prednosti mogu odigrati ključnu ulogu možda i na ovom plemenskom savetu? (ako ih ima naravno)
Nek nam kaze Sac, on je imao prednost da sazna nesto
-Lilake je postala prvi član porote, jasno je da svaki naredni takmičar koji bude izglasan postaje član porote. S obzirom da porota odlučuje o pobedniku, koliko je važno održati korektan odnoss sa ljudima za koje glasate i da li je tako nešto uopšte moguće?
Ako igras fer i glasas fer, ne vidim zasto nije. Opet kao sto smo rekli, zavisi ko je taj neko u poroti.
-Paranoja je bitan faktor ove igre, da li vam se desilo makar jednom u igri da posumnjate u vaše saveznike?
Da
-Dzejkobs i Sac su proveli čitav dan na Misterioznom ostrvu, imate li predstavu šta su radili tamo i koliko to utiče na ovo glasanje?
Imam. Uticace.
-WanderLust, ti si jedan od dva preostala člana originalne Tare. Kao što sam naveo, pet ih je ispalo u nizu, Jason ima imunitet. Da li se osećaš ugroženom na ovom plemenskom savetu? Zašto si odlučila da iskoristiš individualni imunitet na prošlom plemenskom savetu, a ne recimo na ovom?
Ne osecam se ugrozenom zato sto sam prvobitna Tara. Osecam se ugrozenom jer smo vec u fazi gde sigurno ima onih koji bi me videli rado napolju, kao i neke druge. Bila je opcija da ga trosim ili tad ili sad. Realno, postojala je sansa da osvojim ovaj imunitet, sto se i pokazalo kao istinito (svakako smatram da sam ga moralno osvojila ), pa je logicnije bilo da shodno potencijalu iskoristim onaj imunitet tad.
do no harm, take no shit
|
|
| |
Sanja | Date: Saturday, 25-04-2020, 23:22 | Message # 3 |
Lieutenant colonel
Group: Blocked
| Pitanja za sve takmičare:
-Iako je meni delovalo da će prethodni plemenski savet proteći tiho i bez bure, videli smo dva tajna imuniteta, plus je WanderLust iskoristila svoj individualni imunitet. Da li ste bili iznenađeni nekom od odigranih prednosti i ako da, kojom i zašto?
Dzejkobsovom za Selimu, nestpljivo cekam odgovore na njihova pitanja
-Nakon ovog plemenskog saveta ostaće samo 7 takmičara u igri. Prostora za manevar je sve manje i manje, a utisak je da su svi ili makar "vladajuća većina" potpuno sigurni da će ih njihov dogovor i poverenje u određene osobe odvesti do samog kraja. Da li mislite da će ova sezona proteći bez neke "Survivor izdaje" ili možda vidimo iznenađenja? Da li imate potpuno poverenje u ljude sa kojima sarađujete u ovoj igri?
Nema sanse da ce proci bez izdaje, predugo se drze svi zajedno.
Moguce da se drze, but...
Ovo je pretposlednji
Videcu sta ostali misle I da li cu sedeti sa nekim u finalu
Ovim pitanjem si me podsetio na DeMarcusa i mene na ostrvu I nase sekunde izmedju zivota I smrti pa o samom pitanju ne mogu da razmisljam
Pa vazno je osim ako je u pitanju Selima, tu se zna da bi se moralo glasati za nju u finalu, ko ne zna o cemu pricam neka rizikuje ako dodje do toga
Samo budala ne sumnja ovde xD
Sigurno da utice.
-Sanja, na prošlom plemenskom savetu si dobila četiri glasa. Često si isticala da igraš bez alijanse, da se vidiš pri dnu, da li to znači da si u ovom trenutku najugroženija? Zar ne bi imalo smisla za sve one koji pretendiraju na dobar rezultat u igri da sarađuju s tobom s obzirom da deluje da si potpuni autsajder u ovom trenutku?
Ja sam najugrozenija od druge igre Naravno da ima smisla, ja sam to rekla na pocetku sezone jer razlog zbog kog nisam u alijansama nije taj sto necu nego sto nikome izgleda ne trebam
|
|
| |
GameHost33 | Date: Saturday, 25-04-2020, 23:34 | Message # 4 |
Generalissimo
| Quote Sanja ( ) Naravno da ima smisla, ja sam to rekla na pocetku sezone jer razlog zbog kog nisam u alijansama nije taj sto necu nego sto nikome izgleda ne trebam Zbog čega misliš da je to tako? Meni deluje potpuno neverovatno da baš niko ne želi tvoj glas u situaciji kada je u igri samo 8 takmičara? Da li je moguće da svi misle da kontrolišu igru i da im više niko ne treba?
|
|
| |
Sanja | Date: Sunday, 26-04-2020, 00:01 | Message # 5 |
Lieutenant colonel
| Pa ne znam, evo pitaj njih
|
|
| |
Džejkobs | Date: Sunday, 26-04-2020, 01:08 | Message # 6 |
Major general
| -Iako je meni delovalo da će prethodni plemenski savet proteći tiho i bez bure, videli smo dva tajna imuniteta, plus je WanderLust iskoristila svoj individualni imunitet. Da li ste bili iznenađeni nekom od odigranih prednosti i ako da, kojom i zašto?
Nisam ocekivao da ce Wander iskoristiti licni bas tad a sve ostalo sam ocekivao. Mada nisam naravno odmah mislio da cu iskoristiti imunitet i verovao sam da ce sve proci kako je i proslo opet kad je doslo vreme odluke isao sam na ideju da je bolje da ga odigram ako vec sumnjam da nesto moze poci po zlu.
Imam potpuno poverenje u ljude sa kojima sarađujem.
Mnogo voliš da nam stavljaš metu na leđa Pitanje u ovoj igri je ko želi saradnju i da li je ta osoba od poverenja. Našli su se osobe od poverenja i sa njima sam do sad glasa i dalje ću.
Ne razmišljam o finalu. Razmišljam o ovom sad plemenskom.
Mislim da svako ko je ovde sada zaslužuje da bude tu.
Ostalo je samo još jedna stvar koju ne mogu da predpostavim a to je kod koga je završio tajni imunitet koji je bio na slici u našem plemenu.
Važno je sa svima održati konkretan odnos.
Meni lično ne.
Pravili smo dorucak gde si nam dao samo pola kokosa
-Džejkobse, odigrao si tajni imunitet za Selimu na prošlom plemenskom savetu, možeš li plemenu objasniti taj potez? Da li je odluka bila isključivo tvoja i zbog čega si mislio da je Selima ugrožena? Ispostavilo se da niko nije glasao za nju.
Zajednička. Nije me ona molila ali je sumnjala da se može ići na nju i mislili smo da Sanja ima tajni i da ako nešto krene po zlu zbog deljenja glasova ona može ispasti. Ja sam čvrsto verovao da do toga neće doći ali da bih je umirio tada a i da se osiguram da sve bude kako treba ja sam ga iskoristio tad. Iskreno ja sam govorio da imam tajni i nije mi krivo što sam ga potrošio. Uvek mu je namena i bila da zaštiti nekog drugog a ne mene.
|
|
| |
Selima | Date: Sunday, 26-04-2020, 09:43 | Message # 7 |
Colonel
| 1. Iznenađena Sanjinim tajnim imunitetom. Mislila sam da ćeš joj dati nešto krajnje glupo u kovčegu.
2. Nemam razloga da im ne vjerujem. Dosad se pokazalo uspješnim.
3. Durmitor si dobro uklopio izgleda.
4. Ja ni prošli put nisam rekla da sam na sredini.
5. Za mene je Survivor igra u kojoj ostaju jači, sposobniji. I smatram da bi se na tronu trebao naći najbolji. Sad, šta za koga predstavlja taj epitet najbolji pitanje je. Za mene lično je to najbolji u igrama (mada je to trenutno teško odrediti obzirom da smo od ujedinjenja imali 3 lična i dvije nagrade podijeljene između 4 ljudi). Vjerujem da će na kraju presuditi socijalna igra. Naravno da postoje, niko ne voli takmičare koji se tek tako provuku do ovog dijela, i to samo da bi pravili pometnju ostalima, koji su došli da se igraju.
6. Nisam bila tamo. Šta drugi rade na ostrvu, to oni znaju. Ja čekam još jednu aukciju, da se pazari svašta, a imam i 100$ od prošle.
7. Porota je uvijek nezgodna, pogotovo što ti ljudi zamjere izbacivanje (barem sam ja takav slučaj imala prošle godine). Znam da ja presuđujem po uspješnosti u igrama, ne po (ne)simpatičnosti.
8. Kako misliš samo jednom? Pa ja sumnjam i u sebe svaki plemenski.
9. Kao što već rekoh, ja nisam bila tamo.
10. Džejkobs i Selima pitanje Džejkobs se meni sam javio sa paranojama kako bi moglo proteći dijeljenje glasova, i šta bi se moglo desiti, kao i to da on ima tajni i da mu nije problem da ga iskoristi. Lično nikad ne bih tražila da neko iskoristi svoj tajni na meni. Ja mrzim tajne imunitete, jer smatram da kvare koncepciju čitave igre, i unose nestabilnost, pogotovo kad ih je previše u igri. Sve se bojim ispast ću kao Toplica prošlu ili kao troya tu sezonu koju spominješ. Valjda kad imaš tajni da postaneš paranoičan i ne znaš kud ćeš s njim, pa ti je lakše da ga se riješiš, otkud znam. Džejkov je predugo kod njega, pretpostavljam da je mislio i da ima metu na leđima zbog tog tajnog, a ovako je dobio svoj redemption, odigravši ga na meni i pokazujući svima da je umije biti timski igrač i da ne misli samo o svom zadnjem dijelu tijela, nego da su mu bitni saborci. Ja sam nekako bila sigurnija pretprošli plemenski, nego prošli, jer sam mislila da neće odustati od svog nauma, a dijeljenje glasova jest moglo biti pogubno za mene u Džejkovim i mojim kalkulacijama, ali NIKAD, NIKAD ne bih nekome tražila takvu stvar.
P.s gdje je power couple meta? Added (26-04-2020, 09:48) ---------------------------------------------
Quote Sanja ( ) razlog zbog kog nisam u alijansama nije taj sto necu nego sto nikome izgleda ne trebam Ti sama sebi izabereš da nisi u alijansama konstantnim provociranjem (to si radila u Durmitoru stalno) i izdavanjem dogovora.
|
|
| |
Sanja | Date: Sunday, 26-04-2020, 10:42 | Message # 8 |
Lieutenant colonel
| Quote Selima ( ) Ti sama sebi izabereš da nisi u alijansama konstantnim provociranjem (to si radila u Durmitoru stalno) i izdavanjem dogovora. Ja nigde nisam rekla da je meni to problem sto nisam u alijansi, nego sta je razlog Ali me zanima koji dogovor sam izdala ? Konkretno ako mozes?
|
|
| |
GameHost33 | Date: Sunday, 26-04-2020, 11:05 | Message # 9 |
Generalissimo
| Quote Džejkobs ( ) isao sam na ideju da je bolje da ga odigram ako vec sumnjam da nesto moze poci po zlu. Quote Džejkobs ( ) Imam potpuno poverenje u ljude sa kojima sarađujem. Zar nije malo kontradiktorno imati potpuno poverenje u ljude sa kojima sarađuješ, a onda odigrati tajni plašeći se da bi ta ista alijansa mogla da izglasa Selimu, jer drugačije nije mogla ispasti?Quote Džejkobs ( ) ali je sumnjala da se može ići na nju Na koga ste onda uopšte sumnjali?
|
|
| |
GameHost33 | Date: Sunday, 26-04-2020, 11:08 | Message # 10 |
Generalissimo
| Quote Džejkobs se meni sam javio sa paranojama kako bi moglo proteći dijeljenje glasova, i šta bi se moglo desiti, kao i to da on ima tajni i da mu nije problem da ga iskoristi. Lično nikad ne bih tražila da neko iskoristi svoj tajni na meni. Ja mrzim tajne imunitete, jer smatram da kvare koncepciju čitave igre, i unose nestabilnost, pogotovo kad ih je previše u igri.
Quote Džejkobs ( ) ali da bih je umirio tada Ove dve izjave su takođe poprilično kontradiktorne.
Džejkobse, tvrdiš da si odigrao tajni da bi umirio Selimu, a Selima tvrdi da si se ti njoj javio sa paranojama?
|
|
| |
|
| |