Friday, 10-01-2025, 01:50Main | Registration | Login

Prijava

Chat

Posjetioci

Trazi...

FINALE - Page 4 - Forum
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
FINALE
EthanMorascaDate: Monday, 15-11-2010, 00:37 | Message # 31
Major general
Group: Users
Awards: 6
Status: Offline
Zato što sam znao da je to bio jedini način da stvorimo veliki savez koji bi nas sve doveo do ujedinjenja. Nisam mogao da ti kažem: hajde da sada budemo zajedno, a posle ću da te izbacim zato što se plašim tvoje povezanosti sa Troyom.

Marko, bitna je poenta, a to je da se nisam plašio Urketa, bez obzira šta Sac kaže. A stvarno se ne sećam da li sam mu ikada rekao tako nešto. I ako jesam, nisam to mislio.

Outwit - Outplay - Outlast

Message edited by EthanMorasca - Monday, 15-11-2010, 00:38

MarkoNGDate: Monday, 15-11-2010, 00:39 | Message # 32
Colonel general
Awards: 8
Bitno je da ne znas sta smes da kazes biggrin

FM 2020

tiksiDate: Monday, 15-11-2010, 00:40 | Message # 33
Pobednica VS 2 i VS 5
Awards: 18
Ja cu u delovima da stignete da procitate posto pisem roman. Kad zavrsim odgovaram na pitanja.

Hello Veliko Vece,
ako mi verujete, nisam ni ja ocekivala ovako preuranjeno finale. Ne planiram da se ulizujem, da kazem odmah.

Kao sto znate ovo nije moje prvo finale. Ni u jednom u finalu nisam bila slucajno. Nisam ni sad, sama sam se postarala da ni jednom u ovoj igri ne budem ni blizu pa ugrozena, sto mi je bilo najvaznije uzimajuci u obzir okolnosti, tj. cinjenicu da nam je dragi Miko host i da je sve ovde moguce. Dakle najvaznije mi je bilo da moj prolaz u svakoj fazi bude osiguran i da to ne zavisi ni od cega ili koga drugog vec samo od moje strategije. Na koga tipujete da bi bio skoro sigurno u finalu da je ova igra odrzana? Da li mislite da su preostala dva takmicara rezultat moga izbora ko ce ici dalje? Bila sam u situacijama i to po vise puta da njihov opstanak u ovoj igri od mene zavisi i mojih izbora.

Svoju sigurnost trazila sam u lojalnosti i poverenju drugih, sto sam i dobijala, sve bazirano na proceni ko sta od ove igre ocekuje. Balansirala sam uspesno izmedju vise saveza i donosila odluke koje su meni isle u korist. Na igre sam posmatrala kao na sredstvo za utemeljivanje te lojalnosti. Posto nikada nisam bila ugrozena, nije bilo potrebe da se isticem direktno kao eventualna pretnja u igrama.
Sa druge strane pomagala sam onima koji su mi pomoc trazili, jacajuci njihovo poverenje.

Da krenemo od pocetka. Renegada sam prihvatila kao najvecu pretnju u ovoj igri jer je mogao da dovede do podele gde ne bi imala takvu dominaciju u toku cele igre. Zato sam odlucila da stvari oko njegovog izbacivanja malo poguram, kroz direktan kontakt sa Neom i Ogijem. Sve je islo po planu bacili su igru, Rene je izglasan, ali je i Miko umesao prste, sto je takodje islo u moju korist, jer prema tim ljudima nisam imala vise obaveza.

Sa Troyom sam imala dil jos od samog pocetka igre. Spominjao je Final 4 –on, ja, merry i laza. Rekla sam mu u vise navrata da se sa takvom taktikom ne slazem, jer bi ona bila samoubistvo za moju igru. Izbacila bih sebi bliske ljude, zarad, po onome sto sam tada razmisljala rizicnog zavrsetka.
Elem usledilo je izbacivanje Lare, koje mi je olaksalo pojedine odluke. Ni Laza ni Alex nisu glasali za Plora. Alex je Sacu rekao da ce glasati za Plora. Troya nije mogao na Lazu da utice, sto me zabrinulo apropo one filan 4 ideje.

Istovremeno, nasi odnosi unutar Galfa su jacali i postalo je jasno da imam ogromnu podrsku svih njegovih clanova.

Zatim je usledila podela plemena. Podela je realizovana u dogovoru sa Troyom, a uz saglasnost Ethana, Urketa, Nauparca, Merry, Laze. Cilj je bio samo jedan, da se ne ugrozi ni jedna osoba koja je sa nama u blizem savezu. Pristala sam da glasam za Anju, posto sam cula da je imala neke ideje da se neki udruze protiv mene, kao pretnje broj jedan. Medjutim sa Alexom je to bila daleko teza odluka, iz nekog razloga, pokusavala sam da i njemu nadjem neko mesto u kasnijoj igri, ali se ispostavilo da za to prostora nema a ni potrebe jer je balans vec bio ostvaren.

Prvo izbacivanje u ujedinjenju bilo je rezultat dogovora svih, ja sam bila samo ta koja ce glasati za Alexa. To je bilo najbezbolnije resenje bez nekih vecih rizika i mogucnosti za pravljenje novih saveza. Zatim je usledila igra na sahovskoj tabli, gde je Troya omogucio Ethanu da ga zatvori, sto ovaj ipak nije ucinio. Posto su clanovi Galfa znali da postoji nekakav odnos sa Troyom, osetila sam da bi ovde njihovo poverenje moglo da se poljulja. Lazi nisam nista obecala i nisam imala nikakav dug prema njemu, a poverenje je trebalo utemeljiti.

Medjutim, jasno je bilo da bi Lazino izbacivanje moglo Troyu da ugrozi sto se na kraju i desilo. Medjutim ja sam josuvek bila dobra jer su i tad svi ljudi u igri bili na mojoj strani.

Ljubav sve zamrsi. Mržnja sve pojednostavi. Ipak ne odricem je se.

lazalaza93Date: Monday, 15-11-2010, 00:41 | Message # 34
Colonel general
A zasto si uopste poceo da pricas sa mnom o tome? Zasto me nisi coolirao, kao da nismo u savezu, da se stvarno sve obavlja preko Troye, pa da me slobodno "izbacis", nego si me na FB Chatu pitao da li smo ok, da li ti dajem rec da necu glasati za tebe, pa si onda i ti meni dao?

EthanMorascaDate: Monday, 15-11-2010, 00:45 | Message # 35
Major general
Zato što sam u novom Galfu bio sam. Sve mi je zavisilo od Troye i morao sam da se osiguram. Morao sam da vidim gde stojim sa tobom i da budem siguran da sam bezbedan do ujedinjenja.

Outwit - Outplay - Outlast

SacDate: Monday, 15-11-2010, 00:45 | Message # 36
Colonel general
Awards: 13
@Ethan:
A poenta price je da ti izgovoris reci "iskren" i "reci nesto, a to ne misliti" u jednoj recenici i da ocekujes da ce ljudi posle toga da ti veruju.
I jos nesto:
Za tvoj HI tada nisu znali ni urke ni nauparac. Ne bi se znalo da dolazi od tebe.
Evo i troya neka kaze da ste se dogovarali da izbacite urketa sa tvojim skrivenim. Izneverio si na kraju obe strane i to je to. A i mozda bi trebalo da se plasis urketa...

Message edited by Sac - Monday, 15-11-2010, 00:46

lazalaza93Date: Monday, 15-11-2010, 00:48 | Message # 37
Colonel general
Aha Ethane. U redu.

Quote (lazalaza93)
A Lazina "reputacija" iz prethodnih sezona kada NIKADA nije glasao za osobe sa kojima je potvrdio da je u savezu (sto si i ti uradio na FB-u) nije bilo vazno. Niti Lazina rec. Pa, mislim da je ovde bilo nesto vise od straha...

troyaDate: Monday, 15-11-2010, 00:48 | Message # 38
Colonel general
Awards: 22
I tiksi da ne gnjavim ja puno samo reci da li si planirala da ides sa mnom do kraja ili ne? Ethan mi je malopre indirektno pokusavao staviti do znanja da si druge osobe nagovarala da glasaju za mene kada sam ja ispao.

Nisam zadovoljna ^_^

SacDate: Monday, 15-11-2010, 00:50 | Message # 39
Colonel general
Awards: 13
Ethan ti je to rekao, o rly? Prekorila svraka vranu, dugacak joj rep...

lazalaza93Date: Monday, 15-11-2010, 00:55 | Message # 40
Colonel general
Tiksi, nisi imala saveze sa mnom, niti si me za*ebala negde...

Ne svidja mi se tvoj nacin igre, manipulisanje i taktiziranje "iz pozadine", kao ni "iskoriscavanje" novih takmicara (ne u bukvalnom smislu, ali se lepis za nove). To jeste dobitna kombinacija i to dokazano, ali se meni licno ne svidja smile

Search:

VS |